Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μηνύματα των κομμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

ολοκαύτωμα

Τα κόμματα επισημαίνουν την ανάγκη να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα ανάλογα εγκλήματα.

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και του επίλογου της ναζιστικής θηριωδίας η σημερινή και τα κόμματα με ανακοινώσεις τους την τιμούν με τον δικό τους τρόπο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός ευρύτατου προοδευτικού και αντιφασιστικού μετώπου, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με κύριο στόχο την διεκδίκηση μιας πιο δημοκρατικής, κοινωνικής, οικολογικής και φιλειρηνικής Ευρώπης. Στόχος που απαιτεί, μεταξύ άλλων, και την ήττα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που με τις πολιτικές λιτότητας δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στις κοινωνίες για την ενίσχυση των φαινομένων της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του εθνικισμού”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

“73 χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο αντισημιτισμός αντί να έχει εξαλειφθεί βρίσκει, δυστυχώς, νέους θιασώτες. Κάποιοι εξ αυτών βεβήλωσαν πριν λίγες μέρες το μνημείο για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης στο Α.Π.Θ.. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα διστάσει να συγκρουστεί μετωπικά με οποιονδήποτε επιχειρεί να αναβιώσει τις ιδέες του ολοκληρωτισμού στη χώρα μας. Και θα υπερασπιστεί τη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας, καθώς και τους θεσμούς που τη θωρακίζουν από τις δυνάμεις που την απειλούν”, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις