Τετάρτη, 19 Ιουν.
29oC Αθήνα

Μήνυση στον Βασίλη Λεβέντη από πρώην υποψήφιο της Ένωσης Κεντρώων!

Μήνυση στον Βασίλη Λεβέντη από πρώην υποψήφιο της Ένωσης Κεντρώων!

Μήνυση κατά του Βασίλη Λεβέντη καταθέτει ο πρώην πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων, Νικόλαος Γεωργίου, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο λόγος της μήνυσής, όπως αναφέρει ο κύριος Γεωργίου είναι πως ο Βασίλης Λεβέντης προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι «βούλησή του είναι πως κάθε έξι μήνες, κάθε εκλεγμένος βουλευτής θα παραιτείται χάριν του επόμενου. Υπέγραψα σε υπεύθυνη δήλωση την συμφωνία και τοποθετήθηκα στην 6η θέση του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας Αττικής περιμένοντας και εγώ να τηρήσει την υπόσχεσή του», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής.

Όπως αναφέρει ο πολιτευτής στο δελτίο τύπου που εξέδωσε: “υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά κατά του Λεβέντη Βασιλείου του Αποστόλου, προέδρου του κόμματος «Ένωση Κεντρώων» και παντός άλλου υπευθύνου έχουν διαπράξει τα εγκλήματα του άρθρου 133 Ποινικού Κώδικα περί εξαπάτησης εκλογέων και του άρθρου 158 Ποινικού Κώδικα περί Νόθευσης εκλογής ή ψηφοφορίας ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί για την αθέτηση της συμφωνίας που κάναμε με τον μηνυμένο για την εναλλαγή των βουλευτών κόμματος του στο Ελληνικό κοινοβούλιο κάθε έξι μήνες, όπως ρητά και κατηγορηματικά είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος του κόμματος και αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την προσυπογραφή της υποψηφιότητας μου”.

“Μου ζήτησε χρήματα”

Στη μηνυτήρια αναφορά ο πρώην πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων υποστηρίζει οτι ο Βασίλης Λεβέντης του ζήτησε χρήματα προκειμένου να τοποθετηθεί πιο ψηλά στη λίστα: Συγκεκριμένα αναφέρει: “Επίσης σε προσωπική μας συνάντηση μου είχε ζητηθεί από τον κύριο Λεβέντη, αν θέλω να τοποθετηθώ σε πιο υψηλή θέση στη λίστα θα πρέπει να καταθέσω κάποιο ποσό στο ταμείο του κόμματος…

«Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μας χρησιμοποίησε και μας εξαπάτησε για τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015», αναφέρει ο Νικόλαος Γεωργίου. «Η συμφωνία μας με τον Β. Λεβέντη δεν τηρήθηκε, και δεν εφαρμόστηκε», συνεχίζει. «Εξαπατηθήκαμε και ηθικώς και νομικώς, όλος μου ο αγώνας που έκανα στην Περιφέρεια μου τον κόσμο που πήγαινα στα γραφεία πήγανε άδικοι και χαμένοι, για να ωφεληθεί ο κ. Λεβέντης»…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε