Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μήνυση στον υπάλληλο της Folli Follie από Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη

Μήνυση στον υπάλληλο της Folli Follie από Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής, Σταύρος Αραχωβίτης, σε βάρος του υπαλλήλου της Folli Follie και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης.

Οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης κάνουν λόγο στις μηνύσεις τους για συκοφαντίες και ψεύδη του υπαλλήλου της εταιρείας σχετικά με την εμπλοκή τους σε προσπάθεια επηρεασμού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και καθυστέρησης της έρευνας για τη Folli Follie.

Κατά την έξοδό τους από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε: «Καταθέσαμε μια μήνυση για να λάμψει η αλήθεια. Να αποδειχθεί ότι η προσπάθεια η οποία γίνεται κατασυκοφάντησης  και των προσώπων μας και για να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ , μιας προσπάθειας η οποία κατά την εκτίμηση μου γίνεται και νομίζω και όλου του κόσμου, σε συνεργασία της κυβέρνησης ΝΔ με κύκλους είτε σκοτεινούς,  είτε φανερούς στον στόχο που έχουν βάλει. Δηλαδή να πιέσουν και να συκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του επί 4,5 χρόνια.

Click4more Η Folli Follie και το πάρτι εκατομμυρίων από την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Η γνώμη μου και η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό και από εδώ θα απορριφθεί και θα πέσει στο κενό η προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι. Θέλανε να βρούνε 3-4 άτομα. Εμείς είμαστε οι πιο επώνυμοι και τότε με ισχυρή θέση στο Μαξίμου. Δεν με προσέγγισε κανείς από τη Folli Follie, όσοι έρχονταν στο Μαξίμου καταγράφονταν».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε: «Όπως είχα προαναγγείλει κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση κατά την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση.

Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως κάθε πολίτη να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Με αυτή την έννοια όποιος από εδώ και πέρα υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου».

Επιπλέον, ο Σταύρος Αραχωβίτης επισήμανε «είμαστε εδώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη μήνυση όπως είπαμε από την αρχή γιατί η συκοφαντία και η εμπλοκή του ονόματός μου δε θα μείνει αναπάντητη. Σε όλη αυτή την ιστορία όπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε εκ της θεσμικής μου θέσεως ούτε της ιδιότητας μου οπότε όλες οι συκοφαντίες θα απαντηθούν. Παρακαλώ και προκαλώ να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες οι οποίες ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Αυτά είναι φανταστικές, πληροφόρηση που δεν ξέρω από πού προκύπτει από τον εναγόμενο. Θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για αυτά που λέει.

Στη μήνυση του Αλ. Φλαμπουράρη τονίζεται:

«Από δημοσιεύματα που προηγήθηκαν αλλά και έπονται της δημοσιοποίησης της παραπάνω έκθεσης, προκύπτει ότι το αναφερόμενο σ’ αυτήν με τα αρχικά [Α.Φ.] πρόσωπο είμαι εγώ, ο οποίος στο επίμαχο email της 11.05.2028 (DOC 000000669) αναφέρομαι ονομαστικά «Φλαμπουράρης»  

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί, η επισήμανση των ελεγκτών (σελ.182) : «Επισημαίνεται ότι οι επικοινωνίες παρατίθενται για λόγους πληρότητας της επεξεργασίας των στοιχείων που μας δόθηκαν, αλλά δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους ούτε εάν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα…»

Η ελεγκτική εταιρεία αμφιβάλλει, συνεπώς, για την ακρίβεια των γραφομένων και την αξιοπιστία του γράφοντος. Εγώ, όμως, ο οποίος είμαι εντελώς ανέπαφος με  την όλη υπόθεση, δικαιούμαι να ζητώ την καταδίκη του άθλιου συκοφάντη μου. 

Επειδή ουδεμία ανάμειξη, θεσμική ή άλλη, δεν είχα στις υποθέσεις της «Folli Follie» ούτε χειρίστηκα στα πλαίσια των υπουργικών μου αρμοδιοτήτων οποιαδήποτε πτυχή των υποθέσεων αυτών, των ελέγχων και των εν γένει θεμάτων του εν λόγω ομίλου

Επειδή ουδέποτε  συνάντησα ή επικοινώνησα με οιονδήποτε από τους ιδιοκτήτες  ή τα στελέχη της «FFGROUP», δεν έχω δε καταγράψει στη μνήμη μου ούτε καν κάποια συμπτωματική κοινωνική συνεύρεση μαζί τους.

Επειδή ουδέποτε συνάντησα ή επικοινώνησα ο ίδιος ή έστω μέσω   συνεργάτη μου τον μηνυόμενο.   

Επειδή ο μηνυόμενος ΓΝΩΡΙΖΕΙ την παντελή έλλειψη συμμετοχής μου στις υποθέσεις των εργοδοτών του καθώς και την απουσία παραμικρής επαφής    τόσο με τον ίδιο όσο και με  τους εργοδότες του,  αυτονοήτως η αναφορά του ονόματός μου στους φερόμενους «ισχυρούς συμμάχους» του ομίλου  «FF», προκειμένου να επηρεαστεί ο έλεγχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και να ευνοηθεί με την νομοθετική ρύθμιση των Κέντρων Αφορολογήτων Ειδών (τροπολογία που ψηφίστηκε διακομματικά και που επαναψηφίστηκε αυτούσια πρόσφατα από την παρούσα κυβέρνηση Ν.Δ.) , είναι ποινικά κολάσιμη, ως  απολύτως ψευδής, άκρως συκοφαντική, δυσφημιστική, άθλια και χυδαία. 

Επειδή ο μηνυόμενος συνειδητά και εν γνώσει του ψεύδους του με εντάσσει απροκάλυπτα στην κατηγορία των συναλλασσόμενων διεφθαρμένων πολιτικών, πρακτική που συνιστά  ευθεία προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και  της αξιοπρέπειάς μου και προφανώς της πολιτικής μου πορείας. 

Και ενώ οι άθλιες συκοφαντίες  αυτές φαίνεται να  είχαν αρχικό αποδέκτη  τα αφεντικά του μηνυομένου, προς εντυπωσιασμό του και προφανώς για τον προσπορισμό ιδίου υλικού ή άλλου οφέλους,  το θράσος που ο μηνυόμενος επιδεικνύει δεν αφήνει αμφιβολίες για παράλληλες δυσφημιστικές αναφορές στο πρόσωπό μου.  Βεβαίως, ανεξαρτήτως των προθέσεων, οι χυδαίες αυτές αιτιάσεις  εκ του αποτελέσματος  διαχύθηκαν στο Πανελλήνιο και  δεν αποκλείεται  να με οδηγήσουν  σε σοβαρότατες κοινοβουλευτικές και δικαστικές περιπέτειες.   

Επειδή τα παραπάνω καθολικού ψεύδους και υπερβάλλουσας κακοήθειας και θράσους  γραφόμενα εξαντλούν καταφανώς τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης αλλά και της εξύβρισης.   

Επειδή ο μηνυόμενος από τις 21 Δεκεμβρίου 2020 παρακολουθεί τα άθλια ψεύδη του να αναπαράγονται στη δημόσια σφαίρα ως «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων», σε ουδεμία πράξη προέβη για την αποκατάσταση της αλήθειας, γεγονός που καθιστά την εγκληματική του συμπεριφορά παρούσα σήμερα αλλά  και εξακολουθητική.

Κατόπιν αυτών

Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου ΕΓΚΑΛΩ /ΜΗΝΥΩ τον Ν. Σ. καθώς και ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ, αυτουργό, συναυτουργό, ηθικό αυτουργό ή συνεργό,  για το σε βάρος μου αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, για το αδίκημα της εξύβρισης καθώς και για κάθε ποινικό αδίκημα που θα προκύψει κατά την εξέλιξη της προκαταρκτικής και προανακριτικής διαδικασίας 

Και ΖΗΤΩ την ποινική δίωξη και την τιμωρία του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις