Πολιτική

Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ κατά Αυγενάκη και Αγοραστού για εξαπάτηση εκλογέων – «Ο υπουργός εκμεταλλεύτηκε την θεσμική του ιδιότητα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων και κάθε άλλου συναφούς αδικήματος ζήτησαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι τομεάρχες Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη λίγο πριν από το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο συγκεκριμένης επίσκεψης όπου σημείωσε πως «δεδομένων των εκλογών της Κυριακής, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε». 

Όπως τονίζουν στην αναφορά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «το χρονικό διάστημα από την 8η Οκτωβρίου 2023 έως και τη λήξη της προβλεπόμενης εκλογικής περιόδου ενόψει της διεξαγωγής του β γύρου των εκλογών την 15η Οκτωβρίου 2023 έλαβαν χώρα πράξεις και γεγονότα τα οποία πολιτικώς κρίνονται απολύτως καταδικαστέα, συγχρόνως δε χρήζουν και ποινικής αξιολόγησης, καθώς κατευθύνουν τη βούληση του εκλογικού σώματος προς την επιλογή ενός συνδυασμού ή και προσώπου νοθεύοντας τη διαμόρφωση της ελεύθερης έκφρασης του λαϊκού φρονήματος και κατά συνέπεια νοθεύοντας το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα».

Κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει ότι: «Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε», αλλά και στη δήλωση του Κώστα Αγοραστού την ίδια ημέρα είχε πει μεταξύ άλλων ότι «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μην γίνει καμία διακοπή».

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «η επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα ήταν απολύτως συνδεδεμένη με τον επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών υπέρ του κ. Αγοραστού. Έκανε κατάχρηση και εκμεταλλεύτηκε την θεσμική του ιδιότητα ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να πλανηθεί ο μέσος πολίτης και ο εκλογέας.

Πέραν της ηθικής και πολιτικής εκτροπής προχώρησε και σε προκλητική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος μεταφέροντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες. Σκόπευαν στην πρόκληση διλήμματος και στον ηθικό εξαναγκασμό των εκλογέων ώστε να επιλέξουν τον Αγοραστό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 7