Πολιτική

Μηνυτήρια αναφορά Σπίτζη στον Άρειο Πάγο για τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε σήμερα ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη. 

Με την αναφορά ζητείται από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως η παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, η κατάχρηση εξουσίας, η παράβαση καθήκοντος, η απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο βασανισμός συλληφθέντων. 

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ζητά “να διερευνηθεί ο ρόλος των αστυνομικών που βρίσκονταν στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης,των βαθμοφόρων υπευθύνων των αστυνομικών κλιμακίων που προκάλεσαν τις έκνομες πράξεις, spirtzisspirtzisspirtzisτων ευθυνών των βαθμοφόρων του κάθε αστυνομικού κλιμακίου ή ομάδας, των γραπτών ή προφορικών εντολών από το κέντρο επιχειρήσεων της ελληνικής αστυνομίας,των γραπτών ή προφορικών εντολων από τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις που υπάγονται οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και τα εμπλεκόμενα κλιμάκια,των ευθυνών των προϊσταμένων των διευθύνσεων σχετικά με τις εντολές ή οδηγίες που χορήγησαν ή τυχόν παράνομες παραλείψεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους,τις προφορικές ή γραπτές εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργειου Προστασιας του Πολίτη σχετικά με τους ελέγχους έναντι των πολιτών,τους κανόνες εμπλοκής και τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων και τη λήψη όλων των νόμιμων και αναγκαίων μέτρων για την άσκηση ποινικών διώξεων και καταδίκη των υπαιτίων, είτε ως αυτουργών είτε ακόμη ως ηθικών αυτουργών.”

«Πονάμε όλοι»

«Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τις φωνές «Πονάω» ενός νέου ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών : Πονάμε όλοι…

Έχουν περάσει 70 έτη από τότε που η χώρα μας προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που απαγορεύει τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Από το υλικό προκύπτει η τέλεση αδικημάτων όπως :

• της κατάχρησης εξουσίας,
• της παράβασης καθήκοντος,
• της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης
• του βασανισμού συλληφθέντα
• της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς μεμονωμένων αστυνομικών. Αντιθέτως προκύπτει συγκροτημένη δομή και λειτουργία με σκοπό την κρατική βία και καταστολή. Γι’ αυτό και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητάμε η διερεύνηση των έκνομων πράξεων, να μην περιοριστεί μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση και για τους ηθικούς αυτουργούς, για όσους δηλαδή έδωσαν γραπτές ή προφορικές εντολές και που υποστήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο τις πράξεις βίας κατά των πολιτών.

Η δομή και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και η ομαδική διάπραξη των παραπάνω έκνομων πράξεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η βία, ο εκφοβισμός, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά των πολιτών συνιστά πολιτική εντολή και πολιτικό σχέδιο πάταξης του δημοκρατικού φρονήματος και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν θα επιτρέψουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της χώρας και την περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που σχεδίασε και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Το γνωστό έργο σε καινούργια εκδοχή» και η παραπομπή σε παλιά ελληνική ταινία
«Θυμάσαι το έργο ή δε γυνή να φοβάται τον άντρα; Κάνε εικόνα τη σκηνή στο δικαστήριο. Ο Αντωνάκης από την μια με τον ταξιτζή και όλοι οι άλλοι απέναντι. Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή»
Νίκος Πλακιάς
Νικόλας Φαραντούρης για διαγραφή από ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μίλησα για ένταξη στο κόμμα Καρυστιανού, καλωσόρισα την κάθοδό της
Μιλώντας στο LiveNews, ο ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε τα όσα ακούγονται γύρω από όνομά του και τον υπό διαμόρφωση πολιτικό σχηματισμό της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών
Ο Νικόλας Φαραντούρης στο Ευρωκοινοβούλιο
6
Στον εισαγγελέα το βίντεο για τον Βαρουφάκη που λέει ότι έχει κάνει ναρκωτικά: Θα εξεταστεί αν προκύπτουν έκνομες ενέργειες
Ο δικαστικός λειτουργός θα μελετήσει το υλικό προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν κάποια αδικήματα έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει προανακριτική έρευνα για ενδεχόμενα αδικήματα
Γιάνης Βαρουφάκης
36