Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Μηταράκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν θα ψηφίσω επί της αρχής το νομοσχέδιο»

Μηταράκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν θα ψηφίσω επί της αρχής το νομοσχέδιο»

«Δεν θα το ψηφίσω επί της αρχής, από εκεί και πέρα θα τοποθετηθώ συγκεκριμένα στη Βουλή», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Διαφωνώ επί της αρχής, άρα δεν μπορώ να το ψηφίσω επί της αρχής», επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής (12.01.24).

 «Από’ κει και πέρα ο πρωθυπουργός έκανε πολλές βελτιώσεις για αυτούς που συμφωνούν με την αρχή του νομοσχεδίου και πιστεύω ότι παρά τις όποιες αντιδράσεις, τελικά θα το ψηφίσουν.

Η δική μου διαφωνία έχει να κάνει με το θεσμό της οικογένειας, θεωρώ ότι είναι το θεμέλιο για την προαγωγή και συντήρηση του έτους, όπως λέει το άρθρο 24 του Συντάγματος», είπε.

 

«Από τη στιγμή που ένα πρόσωπο μόνο του μπορεί να υιοθετήσει, από’ κει και πέρα δεν μπορούμε να ελέγξουμε και ούτε έχουμε το δικαίωμα τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ανθρώπου», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

«Διαφωνώ όταν ερχόμαστε και ορίζουμε ότι είναι το ίδιο ως άποψη γάμου είτε είσαι ετερόφυλος είτε είσαι ομόφυλος», είπε.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, αλλά ο γάμος είναι ένας θεσμός που αφορά την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας με σκοπό την τεκνοποίηση».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις