Πολιτική

Μηταράκης: Για τρία χρόνια επιτάσσονται οι εκτάσεις για να γίνουν Κλειστά Κέντρα Κράτησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τρία χρόνια επιτάσσονται οι εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης διευκρίνισε ο Νότης Μηταράκης.

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε πως «οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημιώσεις ενοικίου».

«Υπήρχε μια δυσκολία στις τοπικές αρχές να υποδείξουν χώρους, λόγω των διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα σε περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση και να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητάει όλος ο κόσμος: Να δώσουμε λύσεις».

Click4more: Αντιδρούν τα νησιά στα Κλειστά Κέντρα Κράτησης προσφύγων και μεταναστών! Τι λέει ο Περιφερειάρχης

Ακόμη εξήγησε πως η επίταξη έχει ήδη υπογραφεί και σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση, και συμπλήρωσε: «Η επίταξη ήταν ένα μέσο έκτακτης ανάγκης».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι «από τις 40.000 θέσεις που υπάρχουν σήμερα, ο νέος σχεδιασμός στα νησιά προβλέπει τις μισές και, μάλιστα, κλειστές», ενώ «τα κέντρα αποκτούν αυστηρούς κανόνες εσωτερικής τάξης και ιατρική αυτονομία».

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες από την τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών, επισήμανε ότι «είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους» και εξήγησε ότι η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, δεν είχε να κάνει με τη χωροθέτηση των κλειστών δομών, αλλά «για να βοηθήσουμε τους δήμους να λύσουμε προβλήματα. Για παράδειγμα σήμερα, υπέγραψα έκτακτη χρηματοδότηση σχεδόν δέκα εκατομμύρια ευρώ προς τους δήμους που στα όριά τους είχαν προσφυγικές δομές το 2019».

Ο κ. Μηταράκης κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Προσπαθούμε, και η κεντρική κυβέρνηση, και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, και οι δήμοι, να λύσουμε το ίδιο πρόβλημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 9
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί της σύγκρουσης – Ο κυβερνητικός απολογισμός από το 2019
«Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε σε πολλά. Από την οικονομία και την απασχόληση μέχρι την ψηφιακή λειτουργία του κράτους, την υγεία, την παιδεία και την ενίσχυση της άμυνας»
Κυριάκος Μητσοτάκης, εφαρμογή "PosoKanei" 167