Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητρόπουλος: Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης αλλά μέτρα, δεν ψηφίζω!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Αν και όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έχει… εξασφαλισμένη την ψήφο του Αλέξη Μητρόπουλου. Αλλά ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής διεμήνυσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα ψηφίσει νέα μέτρα. Όπως δεν ψήφισε και το τρίτο Μνημόνιο.

“Επειδή θεωρώ ότι ό,τι ψηφίσαμε και ψηφίζουμε είναι συνέπεια αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και ότι δεν δικαιούμεθα να κάνουμε περαιτέρω κακό στον τόπο, έχω επιφυλαχθεί ότι μέτρα που αναφέρονται σε θεσμική στήριξη όλων αυτών, της επιδείνωσης σε βάρος μισθών και συντάξεων, όλοι έχουμε επιφυλαχθεί ότι δεν μπορούμε να τα ψηφίσουμε”, είπε ο κ. Μητρόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Επεσήμανε όμως ότι αν και δεν θα ψηφίζει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης! Και αυτό γιατί πρέπει να στηριχθεί μήπως και καταφέρει να φέρει αργότερα καλύτερα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει μετά τις εκλογές, όταν και αν αυτές γίνουν, ο Αλέξης Μητρόπουλος προέβλεψε πως από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε μνημόνιο, αναγκαστικά “θα συρθεί σε μια συμμαχία με τις δυνάμεις που τον στήριξαν”. Επέμεινε όμως ότι ούτε εκλογές χρειάζονται αλλά ούτε και συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είπε απλά θα διαπιστώσει τη μετάλλαξη και τη μετεξέλιξή του στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Επισήμανε ότι το δίλημμα του πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή αφορά σε μνημονιακή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ “που και εγώ απεύχομαι” ή σε προσφυγή στις κάλπες “για να αναβαθμιστεί κατά τον τρόπο και στόχο που επιθυμεί ο πρωθυπουργός”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε