Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μητρόπουλος: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί κορυφαία επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού

Μητρόπουλος: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί κορυφαία επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού

“Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί κορυφαία επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού. Η διαφοροποίησή της δεν συνιστά λόγο ενεργοποιήσης μηχανισμών απαξίωσής της, ή αποπομπής της, ή παραίτησής της” δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον RealFm, τονίζοντας όμως πως “δεν ξέρω μέχρι πότε μπορώ να λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο”, εννοώντας ως… αντικαταστάτης της προέδρου της Βουλής, στις κρίσιμες συνεδριάσεις.
 

«Ποτέ δεν μου έχει ειπωθεί κάτι για Πρόεδρος της Βουλής. Μου έχει ανατεθεί από τις εκλογές το καθήκον του Ά Αντιπροέδρου και το δέχθηκα. Όταν μου το πρότεινε o Πρωθυπουργός ήταν τιμή μου που θα ήμουν αναπληρωτής μίας πρώην φοιτήτριας μου», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος και αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, τόνισε:

“Χθες μου πρότεινε ο πρωθυπουργός το συγχωνευμένο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά δεν δέχτηκα. Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, εγώ είχα προτείνει ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με νέα πρόσωπα. Μία πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή”.

Ο κ. Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο “αγκάθι” του ασφαλιστικού, υποστήριξε: “Προχθές πέρασαν μέτρα για το δεύτερο μνημόνιο. Τα δύσκολα θα είναι την Τετάρτη, που θα έρθει στη Βουλή η… αποδόμηση του ασφαλιστικού, το οποίο θα έπρεπε να αποτελέσει ξεχωριστό πακέτο διαπραγμάτευσης. Αν γίνουν δεκτά αυτά τα μέτρα θα είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση το μέλλον των συντάξεων”.

Ο κ. Μητρόπουλος τάχθηκε κατά των χειρισμών της κυβέρνηση, αλλά και κατά όσων “συντρόφων” ταυτίστηκαν με τη δραχμή και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ενώ προανήγγειλε “εμφύλιο”, καθώς όπως είπε “την Τετάρτη, ακόμη και αν ψηφιστούν τα μέτρα, η Αριστερά δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά”. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε