Πολιτική

Μητσοτάκης: Αν δεν στείλεις σαφές μήνυμα ότι προστατεύεις τα σύνορά σου, περισσότεροι θα μπαίνουν παράτυπα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το πρωί της Τρίτης (16.11.2021) σε μια από τις πιο γνωστές εκπομπές της Βρετανίας, το Good Morning Britain.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι στην Ελλάδα δεν θα εφαρμοστεί το «Αυστριακό μοντέλο» στους ανεμβολίαστους. Έτσι έκλεισε και ο ίδιος τα σενάρια για ολικό μπλόκο σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, κάνοντας αναφορά στα ενθαρρυντικά στοιχεία αύξησης του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Πρωθυπουργός καυτηρίασε τη στάση της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό, καλώντας τη να εφαρμόσει πιστά την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016. «Καλούμε την Τουρκία να τιμήσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας με την ΕΕ, μπορεί να κάνει περισσότερα για την αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της, τα οποία είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα.  

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

«‘Έχουμε μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη πολιτική» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αποδεχθεί περισσότερες από 50.000 αιτήσεις ασύλου, ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντηση του το απόγευμα με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, θα θέσει το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Θα θέσω το ζήτημα στον Βρετανό πρωθυπουργό και πιστεύω πως η προσέγγιση πως τα Μάρμαρα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο γιατί βρίσκονταν πάντα εκεί είναι αναχρονιστική. Θέλουμε οριστική επιστροφή των Μάρμαρων, αλλά δεν συζητάμε για δανεισμό τους. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς, που δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να βρεθεί μία λύση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
128
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου