Πολιτική

Μητσοτάκης: Αν δεν στείλεις σαφές μήνυμα ότι προστατεύεις τα σύνορά σου, περισσότεροι θα μπαίνουν παράτυπα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το πρωί της Τρίτης (16.11.2021) σε μια από τις πιο γνωστές εκπομπές της Βρετανίας, το Good Morning Britain.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι στην Ελλάδα δεν θα εφαρμοστεί το «Αυστριακό μοντέλο» στους ανεμβολίαστους. Έτσι έκλεισε και ο ίδιος τα σενάρια για ολικό μπλόκο σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, κάνοντας αναφορά στα ενθαρρυντικά στοιχεία αύξησης του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Πρωθυπουργός καυτηρίασε τη στάση της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό, καλώντας τη να εφαρμόσει πιστά την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016. «Καλούμε την Τουρκία να τιμήσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας με την ΕΕ, μπορεί να κάνει περισσότερα για την αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της, τα οποία είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα.  

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

«‘Έχουμε μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη πολιτική» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αποδεχθεί περισσότερες από 50.000 αιτήσεις ασύλου, ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντηση του το απόγευμα με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, θα θέσει το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Θα θέσω το ζήτημα στον Βρετανό πρωθυπουργό και πιστεύω πως η προσέγγιση πως τα Μάρμαρα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο γιατί βρίσκονταν πάντα εκεί είναι αναχρονιστική. Θέλουμε οριστική επιστροφή των Μάρμαρων, αλλά δεν συζητάμε για δανεισμό τους. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς, που δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να βρεθεί μία λύση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Email gate: Απολογήθηκαν η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην ΓΓ Εσωτερικών και δυο «γαλάζια» στελέχη με αλληλοκαρφώματα  
Όπως υποστήριξε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η λίστα που έλαβε από τον συγκατηγορούμενο της, Νίκο Θεοδωρόπουλο, θεωρούσε ότι είναι εγκεκριμένη και σεβόμενη το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αιχμηρή απάντηση Κασσελάκη για τα περί μεταγραφής στο ΠΑΣΟΚ: «Οι Δημοκράτες δεν μετακινούνται, προχωρούν μπροστά»
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «φαντασιώσεις και ευσεβείς πόθους» και «μυθοπλασία» - «Όσοι επενδύουν σε φήμες και πολιτικά κουτσομπολιά θα απογοητευτούν»
Ανδρουλάκης και Κασσελάκης 5
Η Καρυστιανού προκαλεί Μητσοτάκη: «Θέλω ντιμπέιτ μαζί του, έχω πολλά να ρωτήσω – Πόσα κοστίζει το Μαξίμου κάθε μήνα;»
Η επικεφαλής της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» ασκεί κριτική για οικονομία, εθνικά θέματα και διαχείριση της εξουσίας, ενώ επιχειρεί να διευρύνει την ατζέντα του νέου της κόμματος πέρα από τα Τέμπη
Μαρία Καρυστιανού
53
Το ΠΑΣΟΚ «καίει» τα σενάρια για σύμπραξη με τον Στέφανο Κασσελάκη ως αντίπραξη στον Αλέξη Τσίπρα
Στη Χαριλάου Τρικούπη θυμούνται ότι περιέγραφαν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως «κλόουν» της πολιτικής και άρα αντιλαμβάνονται ότι μία τέτοια μεταγραφή δε θα συνιστούσε διεύρυνση, αλλά θα καθιστούσε το κόμμα «τσίρκο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης 8