Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση ΕΝΦΙΑ, εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών το 2020!

Ο κύβος... ερρίφθη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει μείωση ΕΝΦΙΑ, εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών το 2020. Η προεκλογική δέσμευση, η υλοποίησή της και η εξαγγελία από την Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό. Αναλυτικά το πρόκειται να πει ο πρωθυπουργός.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Κλείδωσε» η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% το 2020. Αυτό πρόκειται να είναι ένα από τα μέτρα που θ’ ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ο Μητσοτάκης και η προεκλογική δέσμευση

Το μέτρο, βέβαια, δεν αποτελεί τίποτε άλλο από την εκπλήρωση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ για συνολική μείωση του φόρου ακινήτων κατά 30%, καθώς μεσοσταθμικά κατά 22% μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ ήδη από τη φετινή χρονιά και το υπόλοιπο 8% έχει ήδη προαναγγελθεί με αυτή τη λογική από το καλοκαίρι.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ θα συνοδευτεί από αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, συνεπώς η μείωση του 8% μπορεί να είναι είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη σε κάποιες περιπτώσεις, αναλόγως της διαμόρφωσης των νέων αντικειμενικών αξιών.

Click4more: Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, επίσης, ν’ ανακοινώσει –όπως ήδη έγραψε το newsit.gr– μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, με την προοπτική της πλήρους κατάργησής τους ως το τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, θα τονίσει ότι από το 2020 θα επέλθει μείωση και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Μητσοτάκης θ’ αναφερθεί, τέλος, και σε δύο νομοσχέδια που θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές και αφορούν την καθημερινότητα και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Πρόκειται για το νέο πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, αλλά και τη λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να μην κατεβάζουν ρολά σε περίπτωση απεργιών, αλλά να διεξάγονται συγκεκριμένα δρομολόγια σε ώρες αιχμής (π.χ. πρωί και απόγευμα).

*Του Αιμίλιου Περδικάρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ψέματα – Η οικογένειά του εισπράττει 10.000 ευρώ τον μήνα
«Εγώ δεν έχω σκοπό να πάω τον Ανδρουλάκη στα δικαστήρια - Είναι ένας βαθύπλουτος, ένα εκατ. από εδώ και ένα από εκεί, και τώρα τον έπιασε ο πόνος για τον φτωχό Έλληνα»
Άδωνις Γεωργιάδης 17
Με τη Μαρία Καρυστιανού ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός – «Δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια ιστορική συγκυρία», είπε για το νέο κόμμα
Την Πέμπτη το βράδυ η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι η ανακήρυξη του νέου κόμματος θα γίνει στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη
Καρυστιανού 39
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή και η απάντηση στους αμφισβητίες
Ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στη αντιπολίτευση, στην οποία προσάπτει ότι αποκλειστικός της στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14
Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ: «Μούφα δημοσιογράφος ο Κατακουζηνός σε επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας μου»
«Δεν μπορεί να είναι στη θέση μου ο Μητσοτάκης. Διότι εγώ ούτε οργάνωσα το παρακράτος του predator, ούτε το παρακράτος των υποκλοπών, ούτε με εκβιάζει ο Ντίλιαν, ούτε με εκβιάζει ο ανιψιός μου»
O Νίκος Ανδρουλάκης 24