Πολιτική

Μητσοτάκης από Καβάλα: Το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο

«Το έθνος μας μεγαλουργεί πάντα μόνο όταν είναι ενωμένο και έχει συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υπηρετεί με αποφασιστικότητα και προσήλωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και τη μνήμη του πολιούχου της, Αποστόλου Παύλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρίσκεται στην Καβάλα, «όπου ο Απόστολος Παύλος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη γη της Μακεδονίας για να κοινωνήσει τον λόγο του Θεού. Ταυτόχρονα, η Καβάλα, γιορτάζει και την απελευθέρωσή της, και η μνήμη μας επιστρέφει σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την ελευθερία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

«Σε μια εβδομάδα από τώρα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «έχουμε εθνικές εκλογές και εύχομαι και ελπίζω να ανατείλει μια νέα, μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα μας. Με όλο το έθνος ενωμένο, να μπορέσουμε να οδηγήσουμε και πάλι την Ελλάδα μας σε σπουδαίες στιγμές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έφθασε το απόγευμα στην Καβάλα όπου αρχικά παρακολούθησε τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου. Στην είσοδο του ναού τον υποδέχθηκε η δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσανάκα, ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη συνέχεια, συμμετείχε μαζί με όλες τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου και έτυχε θερμής υποδοχής από τον συγκεντρωμένο κόσμο. Η πομπή κατέληξε στο βήμα του Απόστολου Παύλου στην παραλία της Καβάλας. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, την άνοιξη του 49 μ.Χ., ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, αποβιβάστηκε στο αρχαίο λιμάνι της Νεάπολης (σημερινή Καβάλα), πατώντας έτσι για πρώτη φορά το πόδι του επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους και συνεχίζοντας το ταξίδι του προς τη φημισμένη πόλη των Φιλίππων.

Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, καλωσόρισε και προσφώνησε τον κ. Μητσοτάκη και λίγο πριν από το τέλος της ακολουθίας, του επέδωσε το ασημένιο μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, λέγοντάς του να το έχει στο γραφείο του ως ευλογία για να του δίνει ο άγιος δύναμη στο έργο του.

Αύριο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 150
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21