Πολιτική

Μητσοτάκης από την Κροατία: Χειριζόμαστε το μεταναστευτικό με ανθρωπισμό και ασφάλεια

«Μοιραζόμαστε ως εταίροι με την Κροατία τις ίδιες αρχές για ένα κοινό όραμα για μια ασφαλή και ευημερούσα Βαλκανική». Με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ ξεκίνησε τις δηλώσεις του μαζί με τον, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κροατίας και υποστηρίζουμε την ένταξη στη ευρωζώνη, στη ζώνη Σένγκεν και τον ΟΟΣΑ. Έχουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων και χαίρομαι που ελληνικές επιχειρήσεις δρουν στην Κροατία. Η Ελλάδα και η Κροατία είναι πρωταγωνίστριες χώρες στην ανάπτυξη το 2021. Και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουν τις οικονομίες μας απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του της Κροατίας, είπε επίσης ότι ενημερώθηκε για την ανησυχητική κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και συζήτησαν για τις κοινές προκλήσεις του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

“Η θέση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, εδράζεται στον ανθρωπισμό και την ασφάλεια. Στη φύλαξη των ευρωπαϊκών και εθνικών συνόρων και τη διάσωση κατατρεγμένων. ανθρώπων. Θυμάμαι την άμεση ανταπόκριση του Αντρέι που βρέθηκε μαζί μας στον Έβρο πριν δυο χρόνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επαναβεβαίωσε την στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών στην επιτυχημένη προσπάθεια της Ελλάδας να φυλάξει τα σύνορα που είναι σύνορα της Ευρώπης” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε:

“Συζητήσαμε επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ έδωσα συγχαρητήρια τον Αντρέι για την επιλογή να πάρει η Κροατία μαχητικά Ραφάλ, κάτι που ανοίγει περιθώρια για μια περαιτέρω σύσφιξη αμυντικής συνεργασίας. Θα συζητήσουμε περαιτέρω στη διάρκεια του γεύματος και θέλω να επαναβεβαιώσω ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο στην ιστορία των δυο κρατών, αλλά μπορούν να γίνουν καλύτερες”.

Νωρίτερα ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξή του στην ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν και τον ΟΟΣΑ. Είπε επίσης ότι συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και η κρίση στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε οι διμερείς οικονομικές σχέσεις βελτιωθήκανε πολύ, αφού πριν από λίγα χρόνια ήταν στα 150 εκατ. ευρώ και σήμερα είναι 300 εκατ. ευρώ. Τέλος, είπε ότι συζητήθηκε και το θέμα της αύξησης των τιμών στην αγορά, και στον τομέα της ενέργειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: «Θα έπρεπε να είναι αυτονόητος ο σεβασμός και η προστασία του μνημείου» – Πυρά σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Χάρη Δούκα
Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη
Παύλος Μαρινάκης
«Μετωπική» στη Βουλή για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν σβήνονται τα ονόματα θυμάτων των Τεμπών, αλλά δεν θα επιτραπεί να γραφούν ξανά
Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα, περνά πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η συντήρηση, η φροντίδα και η ανάδειξη του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 70
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη – «Μπορεί ένας νόμος να μην μας αρέσει γιατί είναι σκληρός αλλά η εφαρμογή των νόμων είναι για όλους»
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
17
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
104