Πολιτική

Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης

Επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβητεί την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης καθώς -όπς λέει- μετά τις τελευταίες εξελίξεις «η κυβέρνηση έχει πλέον μία οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις».

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει ότι Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα καθώς η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μία «μακεδονική γλώσσα και μία «μακεδονική εθνότητα», τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. «Παρά το γεγονός ότι η Συμφωνία βλάπτει αναμφισβήτητα τη χώρα μας, εμείς δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι είναι προδότες, όπως έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έρθει στην εξουσία», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, εκφράζοντας την πίστη του ότι «η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μία ξεκάθαρη ήττα».

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της πολιτικής του εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών ώστε η Ελλάδα να μειώσει το κόστος δανεισμού της. «Η ακεραιότητα και οι ικανότητες των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή μου θα αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο μήνυμα προς τις αγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Δεσμεύεται ακόμη πως μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής του θα μειωθούν ο συντελεστής φορολογίας από το σημερινό επίπεδο στο 20% και οENΦIA για όλους τους Έλληνες πολίτες κατά 30%.

«Είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα, όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε άμεσα μία συντονισμένη ρυθμιστική παρέμβαση, προκειμένου να απλοποιήσουμε δραστικά τις αδειοδοτήσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη σύσταση μίας επιχείρησης στην Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος για το θέμα της Βενεζουέλας, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Συμμεριζόμαστε τη δυσχερή κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και την επιθυμία του να απαλλαγεί από ένα αδίστακτο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο είναι προσκολλημένο στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει όχι μόνο έλλειψη τροφίμων, αλλά και βία, εκφοβισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της ΕΕ για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές… Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη”. Δικαίως, λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 7
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49