Δευτέρα, 15 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης

Μητσοτάκης

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβητεί την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης καθώς -όπς λέει- μετά τις τελευταίες εξελίξεις «η κυβέρνηση έχει πλέον μία οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις».

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει ότι Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα καθώς η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μία «μακεδονική γλώσσα και μία «μακεδονική εθνότητα», τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. «Παρά το γεγονός ότι η Συμφωνία βλάπτει αναμφισβήτητα τη χώρα μας, εμείς δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι είναι προδότες, όπως έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έρθει στην εξουσία», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, εκφράζοντας την πίστη του ότι «η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μία ξεκάθαρη ήττα».

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της πολιτικής του εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών ώστε η Ελλάδα να μειώσει το κόστος δανεισμού της. «Η ακεραιότητα και οι ικανότητες των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή μου θα αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο μήνυμα προς τις αγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Δεσμεύεται ακόμη πως μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής του θα μειωθούν ο συντελεστής φορολογίας από το σημερινό επίπεδο στο 20% και οENΦIA για όλους τους Έλληνες πολίτες κατά 30%.

«Είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα, όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε άμεσα μία συντονισμένη ρυθμιστική παρέμβαση, προκειμένου να απλοποιήσουμε δραστικά τις αδειοδοτήσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη σύσταση μίας επιχείρησης στην Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος για το θέμα της Βενεζουέλας, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Συμμεριζόμαστε τη δυσχερή κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και την επιθυμία του να απαλλαγεί από ένα αδίστακτο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο είναι προσκολλημένο στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει όχι μόνο έλλειψη τροφίμων, αλλά και βία, εκφοβισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της ΕΕ για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές… Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη”. Δικαίως, λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις