Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Είδε την ηγεσία του Ανάπτυξης και ζήτησε περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές

Μητσοτάκης: Είδε την ηγεσία του Ανάπτυξης και ζήτησε περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές

Κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις χαρακτήρισε το 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος, την Τετάρτη (05.02.2020) στο Μαξίμου, την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον Άδωνι Γεωργιάδη και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις επιδόσεις του α’ εξαμήνου της διακυβέρνησης. Το αποτύπωμα είναι πολύ θετικό και πως βάζει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά για φέτος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δίνοντας τις κατευθύνσεις, ο πρωθυπουργός, τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μίγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των ΜμΕ, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης παρέδωσε στον πρωθυπουργό ειδικό βιβλίο με το έργο εξαμήνου που έχει γίνει και τους στόχους που έχουν τεθεί, σημειώνοντας ότι το έφτιαξαν με τον υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση «ιδίοις εξόδοις».

Στρατηγική επιλογή οι επενδύσεις και οι νέες δουλειές

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, τονίστηκε πως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές, ενώ τέθηκε ως στόχος η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας κάθε μεγέθους και η υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Μεταξύ των σημαντικών δράσεων που παρουσιάστηκαν είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πόλου του Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, η εφαρμογή και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (μέσω και της Golden Visa), αλλά και του πλαισίου για τις ΣΔΙΤ.

Επίσης, με την παρουσίαση συγκεκριμένων έργων, αναπτύχθηκαν οι στόχοι για αύξηση των δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, τη σύνδεση Έρευνας-Τεχνολογίας-Καινοτομίας με την αγορά και τη στήριξη καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων. Στη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε από τον πρωθυπουργό η κατεύθυνση για ριζική απλοποίηση του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις και το εταιρικό Δίκαιο.

Παράλληλα, δόθηκαν τα στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και αναλύθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επίτευξη βιώσιμου ρυθμού ανάπτυξης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής μέσω υλοποίησης του ΠΔΕ-ΕΠΑ, για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, για την προστασία του καταναλωτή και για ένα σύγχρονο Κράτος, λιτό και αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις