Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Εξορθολογισμός στον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας – Το «ευχαριστώ» στους υγειονομικούς

Μητσοτάκης: Εξορθολογισμός στον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας – Το «ευχαριστώ» στους υγειονομικούς

Την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά και στους ανθρώπους που συμβάλουν στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Η επιχείρηση “Ελευθερία” αγκαλιάστηκε από τόσο μεγάλη θέρμη και από τους πολίτες και εκείνους που τη στελεχώνουν. Αποδείξαμε ότι μπορούμε ως κράτος να σχεδιάσουμε και να φέρουμε εις πέρας αυτόν τον σχεδιασμό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο “Αναπτύσσοντας το σύστημα υγείας στη μετά covid- 19 εποχή”, που οργάνωσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει «να αξιολογηθεί πώς δούλεψαν μαζί κράτος και ιδιωτικός τομέας». 

«Το σύστημα υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό» σημείωσε.

«Ας είμαστε ειλικρινείς… Στην κρίση του covid αναδείχθηκαν και παθογένειες του ΕΣΥ που έχουμε υποχρέωση να μην κρύψουμε…” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ανέφερε πως τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει πλέον η χώρα στη διάθεσή μας, δίνουν τη δυνατότητα για στήριξη και ανανέωση των υποδομών, «αλλά και για να γίνει το μεγάλο ψηφιακό άλμα στην Υγεία», όπως είπε, δίνοντας έμφαση στον ψηφιακό φάκελο ασθενούς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με έκτακτο προσωπικό – μέρος του οποίου θα μονιμοποιηθεί, όπως σημείωσε –  αλλά και στις χρόνιες παθογένειες, που αναδείχθηκαν στην πανδημία. Ειδική αναφορά έκανε στα προβλήματα που παρατηρούνται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αλλά και στα προβλήματα στην περίοδο του covid που εντοπίστηκαν στα περιφερειακά νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι… «είναι ανάγκη να εξορθολογίσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τον ασθενή και το Σύστημα Υγείας».

Κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο, στο οποίο μετείχε και η καθηγήτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας για την προσφορά του και το έργο του στην πολύμηνη μάχη με την covid_19.

«Θα ήθελα στο πρόσωπο της κυρίας Κοτανίδου να ευχαριστήσω όλους και όλες στο σύστημα υγείας που κατέθεσαν όλη τους την ενέργεια για να βγούμε ασπροπρόσωποι. Τα κατάφεραν καλύτερα από πολλές άλλες χώρες και αυτό είναι παράσημο όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τους ανθρώπους του ΕΣΥ» τόνισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις