Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Επιμένει στη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Μητσοτάκης: Επιμένει στη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
Φωτογραφία Eurokinissi

Την πρότασή του για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%, ούτως ώστε η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα κι η οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα θα βασίζεται σε ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιούνται σταδιακά.

Όσες περισσότερες μεταρρυθμίσεις ολοκληρώνονται, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τόσο περισσότερο θα μειώνεται κι ο στόχος για τα πλεονάσματα, έως ότου φτάσει στο 2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, εξάλλου, τη δέσμευσή του για μείωση φόρων από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησής του και στοχευμένες μειώσεις δημοσίων δαπανών, ενώ έκανε λόγο για αρνητικό κύκλο για τη χώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει σύντομα, με ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο κι ένα τραπεζικό σύστημα που έχασε το 98% της αξίας του.

Για το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που διευρύνει τις ανισότητες κι επέμεινε στο σύστημα τριών πυλώνων που παρουσίασε στη ΔΕΘ. Επίσης, πρότεινε την καθιέρωση υποχρεωτικής ασφάλισης για τα ακίνητα (από κίνδυνο σεισμού) και την υγεία, με συμπράξεις δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα, παρέχοντας παράλληλα ισχυρά φορολογικά κίνητρα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις