Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. «Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας μάλιστα πως «ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, χρεώνοντάς της τεράστια ανεπάρκεια, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποιήση και τη δημιουργία hot spot, την άρνησή της να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και έκανε λόγο για αδυναμία να προχωρήσει σε μια αποτρεπτική πολιτική.

«Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες ανθρώπους να πάνε εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έκανε λόγο για ανυπαρξία του κράτους και κάλεσε την κυβέρνηση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε κλειστές δομές.

«Υπάρχει συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα την ξεπέρασε τελείως. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο» τόνισε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτησεις που του είχε θέσει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
«Ζητήσαμε συγκεκριμένο μηχανισμό που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του προβλήματος. Ειμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις αύριο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διχασμός στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι εξελίξεις με τα Στενά του Ορμούζ στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής
«Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς τέλη διέλευσης ή άλλα εμπόδια», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Hussein al-Sheikh
Φάμελλος για Γεωργιάδη: «Αν ο Μητσοτάκης δεν τον διώξει, είναι ίδιος και χειρότερος»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την αποπομπή του υπουργού Υγείας, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση της Δικαιοσύνης και «παρακρατικό καθεστώς»
Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελλος
Boρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο, η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα άλλο να πει
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί δεν θεμελιώνουν ποινικές ευθύνες και τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας για υποθέσεις διαμεσολάβησης
Μάκης Βορίδης
8