Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. «Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας μάλιστα πως «ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, χρεώνοντάς της τεράστια ανεπάρκεια, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποιήση και τη δημιουργία hot spot, την άρνησή της να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και έκανε λόγο για αδυναμία να προχωρήσει σε μια αποτρεπτική πολιτική.

«Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες ανθρώπους να πάνε εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έκανε λόγο για ανυπαρξία του κράτους και κάλεσε την κυβέρνηση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε κλειστές δομές.

«Υπάρχει συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα την ξεπέρασε τελείως. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο» τόνισε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτησεις που του είχε θέσει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
«Ζητήσαμε συγκεκριμένο μηχανισμό που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του προβλήματος. Ειμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις αύριο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διχασμός στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πολίτες για την ακρίβεια: Η αλαζονεία της ΝΔ και τα καθυστερημένα μέτρα για το πετρέλαιο
Ο στόχος για πρωτιά έστω και με μία ψήφο, εξάλλου παραμένει, αν δεν ενισχύεται κιόλας, από τη στιγμή που κανένας άλλος συνδυασμός, χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Αλέξης Τσίπρας: Οι δέκα παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αιχμές για τα καρτέλ και τις τράπεζες
Πολιτική αλλαγή, άνοιγμα των αγορών και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Αιχμές για τις τράπεζες, εξαγγελίες για φόρους, χρέη και ενέργεια
Ο Αλέξης Τσίπρας 16
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 41