Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. «Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας μάλιστα πως «ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, χρεώνοντάς της τεράστια ανεπάρκεια, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποιήση και τη δημιουργία hot spot, την άρνησή της να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και έκανε λόγο για αδυναμία να προχωρήσει σε μια αποτρεπτική πολιτική.

«Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες ανθρώπους να πάνε εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έκανε λόγο για ανυπαρξία του κράτους και κάλεσε την κυβέρνηση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε κλειστές δομές.

«Υπάρχει συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα την ξεπέρασε τελείως. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο» τόνισε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτησεις που του είχε θέσει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
«Ζητήσαμε συγκεκριμένο μηχανισμό που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του προβλήματος. Ειμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις αύριο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διχασμός στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Η τρυφερή ανάρτηση με τον γιο της
Ως νέα μητέρα έχει την ευκαιρία να δοκιμάζει στην πράξη και από πρώτο χέρι το αποτέλεσμα πολιτικών και μέτρων που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιό της
Δόμνα Μιχαηλίδου
Νέο χτύπημα από Σαμαρά: Οργισμένη ανάρτηση για τις επιλογές στην αναγραφή του φύλου στον ΕΟΠΥΥ
«Είναι η ίδια woke ατζέντα που έχει ήδη περάσει στην κρατική διοίκηση και τώρα γράφεται και στα σχολικά βιβλία. Πρόκειται για συνειδητή κυβερνητική επιλογή», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς 81
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»
Η υπουργός παρουσίασε την πορεία των «Νταντάδων της Γειτονιάς», τη νέα παράταση της δράσης «Ανακαίνιση Κατοικίας» και τις νέες αιτήσεις για τον Προσωπικό Βοηθό
Η Δόμνα Μιχαηλίδου