Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Επιβεβλημένη θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, η οποία, όπως αναφέρει «περιφρονεί Διεθνές Δίκαιο». Απαραίτητη η εθνική ενότητα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρέμβαση με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι η Τουρκία περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αν συνεχιστεί η κατάσταση θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, επισημαίνει πως σε τέτοιες στιγμές είναι απαραίτητη η εθνική ενότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «ποντάρει» στην πρόταση για τετραήμερη εργασία και ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει σχετικό βίντεο στο TikTok
Στην Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, έχουν εντοπίσει επιχειρήσεις που έχουν εσωτερικά αρχίσει να εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές και θα επιχειρήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους το αμέσως προσεχές διάστημα
Νίκος Ανδρουλάκης
ΚΟ ΝΔ: Η απάντηση Μητσοτακη για εκλογές, η ρελάνς με τα ψηφοδέλτια, οι αιχμές και το «τσάμικο» – Όλο το παρασκήνιο
Με στόχο η «γαλάζια» παράταξη να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και όχι «μίζερης εσωστρέφειας», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές σε ειλικρινή διάλογο, θέτοντας όμως σαφή όρια
Κυριάκος Μητσοτάκης