Πέμπτη, 30 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Επιβεβλημένη θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, η οποία, όπως αναφέρει «περιφρονεί Διεθνές Δίκαιο». Απαραίτητη η εθνική ενότητα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παρέμβαση με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι η Τουρκία περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αν συνεχιστεί η κατάσταση θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, επισημαίνει πως σε τέτοιες στιγμές είναι απαραίτητη η εθνική ενότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις