Πολιτική

Σε εκλογική ετοιμότητα βάζει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Εφ' όλης της ύλης αναμένεται να είναι η σημερινή (27.09.2018) εισήγηση που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους τομεάρχες της ΝΔ, με το Συντονιστικό Όργανο να συνεδριάζει το μεσημέρι (12.00) για πρώτη φορά μετά τη ΔΕΘ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θ’ αναφερθεί, εκτός από την οικονομία, στο Σκοπιανό και το προσφυγικό. Θέματα για τα οποία αναμένεται να υπάρξουν και εισηγήσεις από τους αρμόδιους τομεάρχες, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει στα στελέχη του ότι θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εκλογική ετοιμότητα.

Για το προσφυγικό, ειλημμένη απόφαση στην ηγετική ομάδα της ΝΔ είναι η υπόθεση της διερεύνησης των κονδυλίων, ύστερα και από την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών της Κομισιόν, να τονιστεί ιδιαίτερα από τη ΝΔ και ν’ αποτελέσει αιχμή του αντιπολιτευτικού της λόγου και έργου απέναντι στην κυβέρνηση.

Το κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα με το επιτελείο της οδού Πειραιώς, είναι πού πήγαν τα λεφτά και συγκεκριμένα τα 1,6 δισ. ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων. Για το ζήτημα, άλλωστε, κατατέθηκε χθες και επίκαιρη επερώτηση που υπογράφουν 30 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο αντιπροέδρων, του γραμματέα, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και άλλων και η οποία απευθύνεται σε επτά υπουργούς της κυβέρνησης, με πέντε κρίσιμα ερωτήματα.

Για τη ΝΔ πάντως το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ανθρωπιστικό, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη Μόρια και της σιωπής της κυβέρνησης. Οι 30 επερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως έχουν υποβάλλει συνολικά 64 ερωτήσεις στη Βουλή, οι οποίες έμειναν αναπάντητες από τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει την πρόταση που παρουσίασε στη ΔΕΘ και την οποία εξειδικεύει σταδιακά, όπως έκανε στην προχθεσινή συνάντησή του με τους δημάρχους για τον ΕΝΦΙΑ. Στόχος του είναι ν’ αναδείξει τη διαφορά των προτάσεών του από την ακατάσχετη παροχολογία της κυβέρνησης.

Τέλος, μιλώντας για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και προσωπικά στους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, καταλογίζοντάς τους μεταξύ άλλων ότι μεθοδεύουν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή μετά τις εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 8
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα – Στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
«Από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση», ανέφερε
Γιώργος Καραμέρος 53