Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μητσοτάκης για 21 Απριλίου: Να διευρύνουμε τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης και να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία

Μητσοτάκης για 21 Απριλίου: Να διευρύνουμε τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης και να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία

«Πενήντα έξι χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, η συλλογική μνήμη δεν παύει να μετουσιώνεται σε αναστοχασμό για τους διαρκείς κινδύνους που πολιορκούν τη Δημοκρατία. Αλλά και σε τιμή προς τους αγωνιστές κατά της τυραννίας που πέτυχαν να επαναφέρουν στην Ελλάδα την ομαλότητα και το πολίτευμα που γεννήθηκε σε αυτήν» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα social media για την 21η Απριλίου

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μνήμη των δεινών που έφερε η 21η Απριλίου «φωτίζει το ιστορικό και εθνικό μας χρέος να διευρύνουμε τις πολλές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης. Να υπερβούμε τις όποιες αδυναμίες της. Και να διατηρήσουμε τον τόπο στην ευρωπαϊκή του πορεία και τους πολίτες του σε τροχιά προόδου και ευημερίας. Ταυτόχρονα, όμως, θωρακίζοντας και τη Δημοκρατία απέναντι στους νέους εχθρούς της».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η μεγαθυμία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν είναι αδυναμία. «Γι’ αυτό και οι δίκαιοι κανόνες της κλείνουν τον δρόμο στους υπονομευτές της, όποια μεταμφίεση και αν αυτοί χρησιμοποιούν. Ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, έχοντας βιώσει την εμπειρία του λαϊκισμού και του ψέματος, αρνούνται να τα ξαναζήσουν. Τιμούν τη σημερινή επέτειο, προχωρώντας Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά!».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις