Πολιτική

Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Οπλαρχηγοί του καιρού μας οι γιατροί κι οι νοσηλευτές (Βίντεο)

Μια διαφορετική 25η Μαρτίου, ένα διαφορετικό μήνυμα από τον πρωθυπουργό. Με την Ακρόπολη πίσω του κι ένα κλαδί ελιάς να φαίνεται στο πλάι του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα για την εθνική επέτειο.

«Ένας είναι, τώρα, ο δικός μας αγώνας: Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς. Η πανδημία θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους. Χαλυβδωμένους όσο ποτέ για να ξαναπάμε την πατρίδα μπροστά», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Click4more Μια διαφορετική 25η Μαρτίου: Παρέλαση μόνο από… αέρος

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η εθνική επέτειος βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. «Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Αλλά την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία. Όμως με συνείδηση ότι ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν, σήμερα, η ισχύς και η ενότητά μας. Σ’ αυτό το μέτωπο κρίνεται ο πατριωτισμός της ευθύνης. Και εκεί δοκιμάζεται στην πράξη, και όχι στα λόγια, η κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη», σημειώνει.

«Μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Κανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της Υγείας. Και κανείς πολίτης δεν θα είναι καλά αν και οι γύρω του δεν είναι καλά», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει πως «την ίδια «αρετή και τόλμη» που ήθελε η ελευθερία τότε, απαιτεί και ο αγώνας σήμερα. Όσο πιο γρήγορα κερδίζονται οι μικρές και μεγάλες αναμετρήσεις με τον κορονοϊό, τόσο ταχύτερα θα κερδηθεί και ο πόλεμος. Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει. Αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο. Και να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στην νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο».

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει οπλαρχηγούς και πυρπολητές του σήμερα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. «Οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες. Οφείλουμε να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές. Και να τους δώσουμε δύναμη και φρόνημα, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους: Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι! Έτσι τιμούμε φέτος την εθνική επέτειο», υπογραμμίζει.

Click4more Tο μήνυμα της Κομισιόν στους Έλληνες για την 25η Μαρτίου

Και συνεχίζει: «Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα. Και οι επόμενες γενιές την ξανάχτισαν και την μεγάλωσαν. Σήμερα, τα παιδιά της αγρυπνούν σε άλλα μέτωπα: Στα σύνορα, στα νοσοκομεία, στην καθημερινότητα. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας της πρώτης γραμμής, απευθυνόμαστε με τα λόγια του εθνικού μας ποιητή: «Η δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος». (…)

Μέσα στην κρίση οι δομές μας εκσυγχρονίζονται. Η τεχνολογία ταξιδεύει παντού, αλλάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε. Αλλά και μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Ο εθελοντισμός ριζώνει. Εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε, πλέον, πιο ομαδικά και πειθαρχημένα. Και χτίζουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης στο κράτος, που στα δύσκολα δείχνει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Όλα αυτά θα είναι τα όπλα μας για την επόμενη μέρα. Τα πολύτιμα εργαλεία με τα οποία θα ξαναχτίσουμε ό,τι και αν χάθηκε».

Και ο πρωθυπουργός κλείνει το μήνυμά του ως εξής: «Του χρόνου, όταν αυτή η περιπέτεια θα είναι παρελθόν, θα γιορτάσουμε υπερήφανοι, τους δύο αιώνες ελευθερίας μας. Καλή δύναμη, και χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!».

Δείτε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεβαίως, το ζητάει ο Καραμανλής, θα το κάνουμε» - Ο διάλογος που τον εμπλέκει στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και οι 37 βιολογικοί καλλιεργητές
Σημειώνεται πως στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχει καταγραφεί δική του συνομιλία
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
Ακρίτα για Τσίπρα: Είναι φάουλ που ζητάει από βουλευτές που θέλουν να τον ακολουθήσουν, να παραιτηθούν
Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της τόνισε ότι η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο δραστήρια στη Βουλή, με τους δέκα πρώτους βουλευτές στο Vouliwatch να ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
H Έλενα Ακρίτα
Χρήστος Μπουκώρος για την δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η βοήθεια σε ένα νέο ζευγάρι αγροτών τον έβαλε στη λίστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Αν ισχύουν όλα όσα είπε ο βουλευτής είναι ένας εξ' αυτών οι οποίοι βρέθηκαν μπλεγμένοι για ένα τηλεφώνημα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Χρήστος Μπουκώρος με την δικογραφία ανα χείρας – Η βοήθεια σε ένα νέο ζευγάρι αγροτών τον έβαλε στη λίστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
15
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 80
Ορκίστηκαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Η ορκωμοσία Σχοινά, Λαζαρίδη και Τουρνά 14