Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης για ανάπτυξη: Όραμά μου μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους

Μητσοτάκης για ανάπτυξη: Όραμά μου μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα (07.09.2022) την ανάπτυξη για το β’ τρίμηνο του 2022 και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε τα στοιχεία με μια ανάρτηση στο twitter.

Κατά την ΕΛΣΤΑΤ, η ανάπτυξη στην Ελλάδα έφτασε το 7,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η αύξηση του ΑΕΠ, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεπέρασε τις προσδοκίες.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μας», τονίζει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι όραμα του παραμένει μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους.

«Το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 7,7% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας και πάλι τις προσδοκίες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μας, ιδίως εκείνων που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο. Το όραμά μου παραμένει μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο tweet του.

Ανάρτηση έκανε και ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, τονίζοντας: «Έκρηξη ανάπτυξης 7,7% στο δεύτερο τρίμηνο, με το ΑΕΠ 5% πάνω από το επίπεδο που είχε πριν την πανδημία, ο 5ος υψηλότερος ετήσιος ρυθμός στην ΕΕ, ανάπτυξη για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο, και πάνω από τις προβλέψεις αναλυτών.  Και όλα αυτά μετά από 12 μήνες αυξημένων τιμών ενέργειας».

https://twitter.com/PatelisAlex/status/1567450363187412993?s=20&t=l3JxjhtZc2WiwMVKTCpClg

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις