Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: «Ψεύτες και λαϊκιστές τότε – Αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα»

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: «Ψεύτες και λαϊκιστές τότε – Αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα»

Επίθεση στην κυβέρνηση λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει αργά το μεσημέρι με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας  του,  θύμισε όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που έλεγε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει «να είναι δημόσια και ενιαία για τον Ελληνικό λαό» και τότε που η προηγούμενη κυβέρνηση προχωρούσε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις με καλύτερους και συμφερότερους όρους για την ΔΕΗ και το δημόσιο «εσείς ξεσηκώνατε λαό σε δημοψηφίσματα και τότε ο κ. Πάνος  Καμμένος ρωτούσε ποιος θα μείνει έξω από φυλακή όταν αποφασίσει η Δικαιοσύνη για ΔΕΗ… κι εσείς τι κάνετε ακριβώς σήμερα; Εκποιείτε μονάδες ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές».

Και συνέχισε: «Εάν θα έπρεπε να σας περιγράψω με μια πρόταση αυτή θα ήταν: Ψεύτες και λαϊκιστές τότε. Αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα. Κανένα στρατηγικό σχέδιο. Ακρωτηριασμός της ΔΕΗ για να κλείσει όπως – όπως η διαπραγμάτευση…»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «παραπλανητική» πολιτική λέγοντας πως «είστε πρώτοι στο να κόβετε κορδέλες σε έργα που άλλοι σχεδίασαν και άλλοι υλοποίησαν,  όταν εσείς τους συκοφαντούσατε».

Καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε επικερδείς επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις για την χώρα λέγοντας: «Κύριε Τσίπρα σας το λέμε ειλικρινά,  εμείς που πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις και την ελεύθερη αγορά, εάν είναι να  κάνετε τις επενδύσεις έτσι, μην κάνετε καμία.  Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις αλα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ…»

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα στρατηγικό σχέδιο. «Είναι παροιμιώδης η ανεπάρκειά σας», είπε και αναρωτήθηκε «πόσο ασφαλείς μπορεί να αισθάνονται οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, όχι όσοι θα μετακινηθούν».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ,  μάλιστα έδειξε να αμφιβάλει για το μέχρι πότε η ΔΕΗ δεν θα δώσει και τις υδροηλεκτρικές της  μονάδες και του φυσικού αερίου. Παράλληλα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ  για τον αγωγό ΤΑΠ που όπως είπε «τον πολεμήσατε αλλά τώρα πηγαίνετε στα εργοτάξια για  να φωτογραφηθείτε. Για τον αγωγό της Βουλγαρίας μέχρι  και για τις αστοχίες του προγράμματος  εξοικονόμηση κατ οίκον».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκλεισε την ομιλία του παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΝΔ και κορυφώνοντας την κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας «με το νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάμε για το κάκιστο χθες και το χειρότερο σήμερα. Η ίδια η κυβέρνηση που πολέμησε για την μεγάλη ΔΕΗ, την έκανε ανάπηρη και σήμερα την εκτελεί… έργο χιλιοπαιγμένο, πιο καμένο και από το κάρβουνο, που δηλητηρίασε τους έλληνες περισσότερο από τα φουγάρα της ΔΕΗ… Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου βλάπτει σοβαρότερα την χώρα… η χώρα αξίζει καλύτερο αύριο και στην ενέργεια…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις