Πολιτική

Μητσοτάκης για Καραμανλή: Διαχρονική η προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο – Θα είναι παρών στη μάχη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δήλωση για την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.
Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.
Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χθες οι δυο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την συζήτηση να είναι σε καλό κλίμα.

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με μια λιτή δήλωση. 

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Μια σχέση στον πάγο

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή δεν περνούσαν την καλύτερη φάση τους ειδικά από όταν ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τις υποκλοπές από τα Ανώγεια το περασμένο καλοκαίρι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δυο πλευρές δεν ήταν αυτός ο λόγος που βάρυνε στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.

Ήδη μετράει σχεδόν 15 χρόνια στη Βουλή από όταν αποχώρησε από Πρόεδρος του κόμματος και όπως παρατηρούν κομματικά στελέχη της Πειραιώς η πρόθεσή του να μην κατέβει στις εκλογές φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν συμμετείχε ενεργά όπως ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε κομματικές εκδηλώσεις ενόψει των εκλογών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
213
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 132
52 χρόνια Νέα Δημοκρατία, από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη: Νίκες, ήττες, μάχες διαδοχής και ιστορικές καμπές
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και το σαρωτικό 54,37%, στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, τον πυρσό και τη Ρηγίλλης, τα χρόνια της κρίσης και την επιστροφή στην εξουσία το 2019
Κωνσταντίνος Καραμανλής, ΝΔ
31