Πολιτική

Μητσοτάκης για Καραμανλή: Διαχρονική η προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο – Θα είναι παρών στη μάχη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δήλωση για την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.
Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.
Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χθες οι δυο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την συζήτηση να είναι σε καλό κλίμα.

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με μια λιτή δήλωση. 

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Μια σχέση στον πάγο

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή δεν περνούσαν την καλύτερη φάση τους ειδικά από όταν ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τις υποκλοπές από τα Ανώγεια το περασμένο καλοκαίρι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δυο πλευρές δεν ήταν αυτός ο λόγος που βάρυνε στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.

Ήδη μετράει σχεδόν 15 χρόνια στη Βουλή από όταν αποχώρησε από Πρόεδρος του κόμματος και όπως παρατηρούν κομματικά στελέχη της Πειραιώς η πρόθεσή του να μην κατέβει στις εκλογές φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν συμμετείχε ενεργά όπως ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε κομματικές εκδηλώσεις ενόψει των εκλογών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 27