Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η Άγκυρα μετατρέπει τον ανθρώπινο πόνο σε μοχλό εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η Άγκυρα μετατρέπει τον ανθρώπινο πόνο σε μοχλό εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων

Αιχμές προς την Τουρκία για την στάση της στο Μεταναστευτικό από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα: «3 χρόνια Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – 3 χρόνια αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης», στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Οι εξ ανατολών γείτονες μας μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε μοχλό εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η Άγκυρα οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη συνεργασία Τουρκίας- ΕΕ αλλά και Τουρκίας – Ελλάδας στο θέμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν μικρό απολογισμό για την διαχείριση του Μεταναστευτικού τα τελευταία 3,5 χρόνια λέγοντας ότι ενισχύθηκαν τα σύνορα στον Έβρο και τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν την θέση τους σε σύγχρονες δομές.

Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο και την αποτροπή της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Μίλησε για αποφασιστικότητα της πολιτείας και ενότητα των πολιτών ειδικά των ακριτών αλλά και την τεράστια σημασία που είχε εκείνες τις ώρες η καθιέρωση των συνόρων μας ως το ανατολικό όριο της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί  με μέθοδο αλλά και τόλμη στην διαχείριση του μεταναστευτικού. Διατηρεί ασφαλή τα ευρωπαϊκά σύνορα και γι’ αυτό επεκτείνει τον αποτρεπτικό φράχτη του Έβρου», τόνισε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ΜΚΟ που δεν εξυπηρετούν τον ρόλο τους και τόνισε ότι κάποια στιγμή πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το περιστατικό της ψευδούς είδησης με τους δήθεν νεκρούς μετανάστες στον Έβρο και την μικρή Μαρία που τάχα έχασε την ζωή της από τσίμπημα σκορπιού και έκανε λόγο για φτηνή προπαγάνδα. «Αν και διεθνή ΜΜΕ βρήκαν το θάρρος να ανασκευάσουν κάποιοι στην πατρίδα μας δεν είπαν μια απλή συγνώμη αφού διέσυραν την χώρα με χυδαία fake news. Τα fake news γράφονται στο εξωτερικό και επανεισάγονται στην χώρα μας και ως χυδαία αντιπολιτευτικά επιχειρήματα», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορά μας αλλά και σε όσους είναι στα σύνορα του Έβρου και στα στελέχη που αγκαλιάζουν τους μετανάστες και σε όσους φροντίζουν για την ενσωμάτωσή τους. Επίσης, ευχαρίστησε το υπουργείο και τόνισε ότι η διάθεση πάνω από 2,5 δις ευρώ είναι και μια επιβράβευση από την Κομισιόν καθώς θεωρεί ότι διαχειρίζεται με διαφάνεια τους πόρους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις