Πολιτική

Μητσοτάκης για την έκθεση του ΟΟΣΑ: Επόμενο μέλημά μας οι καλύτεροι μισθοί – Γίναμε η θετική έκπληξη της Ευρώπης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δηλώσεις με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έκαναν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, ενώ υπογράφηκε και μνημόνιο κατανόησης για τη δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη.

Νωρίτερα συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και παρουσιάστηκε η έκθεση του ΟΟΣΑ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 

Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες – Υπάρχουν αναχώματα για να φανεί ανθεκτική η οικονομία μας και το 2023

«Το 2022 ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος που σφραγίστηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση και το πληθωριστικό σοκ που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που το αισθάνθηκαν πολύ έντονα οι ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη και με επιπλέον δυσκολίες όπως η οικονομική ανάταξη μετά από μια περίοδο καθήλωσης αλλά και η συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Είναι αξιοσημείωτο το συμπέρασμα της έκθεσης ότι στην διάρκεια των ταραγμένων καιρών η οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις προβλέψεις του οργανισμού. Έγινε η θετική έκπληξη της Ευρώπης», τόνισε.

Και συνέχισε: «Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υποχωρεί η ανεργία και έχουν προστεθεί 300.000 θέσεις εργασίας και ο δημόσιος πλούτος αυξάνεται και οι κινήσεις της κυβέρνησης για λελογισμένες μειώσεις φόρων και προσέλκυση επενδύσεων έφερε τα προβλεπόμενα αποτελέσματα».

Για το δημόσιο χρέος είπε ότι η Ελλάδα το αποκλιμάκωσε πολύ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη. Αντιμετωπίσαμε και τον μεγάλο αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πλέον είναι σε μονοψήφιο αριθμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η οικονομία μας θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική και καινοτόμα σε όλους τους τομείς και σημείωσε ότι δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο και τον επιστρέφουμε σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια ακολουθώντας τις οδηγίες του ΟΟΣΑ.

Οι αγορές, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, συμμερίζονται την καλή πορεία και η χώρα μας πλέον κινείται εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας. Όλες αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν είπε τις συνετές και τολμηρές πολιτικές που ακολουθούνται. Ο τόπος μας έχει αφήσει πίσω του για τα καλά τον κατήφορο των μνημονίων και καλύπτει το χαμένο έδαφος με την Ευρώπη, υπογράμμισε.

Έχουμε ακόμα μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας και η αβεβαιότητα σε γεωπολιτικό επίπεδο επηρεάζει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και την απόδοση της δικής μας οικονομίας. Όμως, υπάρχουν αναχώματα για να φανεί ανθεκτική η οικονομία μας και το 2023.

Πετύχαμε πολλά, τόνισε αυτά τα 3,5 χρόνια αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα, και επικεντρώθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης. Θα είναι κεντρική μας πολιτική προτεραιότητα όπως και η διεύρυνση της φορολογικής μας βάσης και θα κινηθούμε γρήγορα στον αδιαπραγμάτευτο στόχο της πράσινης μετάβασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην διασύνδεση της παραγωγικότητας με τους μισθούς. Αυξήσαμε το διαθέσιμο εισόδημα και το επόμενο μέλημά μας θα είναι καλύτεροι μισθοί πάντα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής με προσιτή στέγη για τη νέα γενιά και ένα σύστημα υγείας με φροντίδα για όλους.

Δείτε τις δηλώσεις 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. μετά τη ΔΕΘ περνά στη δεύτερη φάση: Οικονομία, ψηφοδέλτια και κάλπη στο προσκήνιο
Με την ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση, ο πρώην πρωθυπουργός περνά από τις εξαγγελίες στην οργανωτική και εκλογική προετοιμασία - Η μάχη της αξιοπιστίας, τα ψηφοδέλτια και η δύσκολη σχέση με το ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
(Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 19
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
6
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Κυριάκος Μητσοτάκης