Πολιτική

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους νέους, για να ζήσουν καλύτερα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», που αφορά σε νέους και νέα ζευγάρια 25 – 39 ετών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα social media. O πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις τέσσερις δράσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση. 

«Οι νέοι μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές, όχι χειρότερα. Και χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα τους για να το πετύχουν» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα social media για το πρόγραμμα «Σπίτι μου». «Το φιλόδοξο πρόγραμμα για προσιτή στέγη στους νέους και πιο ευάλωτους πολίτες που ανακοινώσαμε στη ΔΕΘ γίνεται, με χρόνους εξπρές, νόμος του κράτους και ξεκινά» επισημαίνει επίσης ο πρωθυπουργός.

«Έτσι, το σχέδιο “Σπίτι μου” θεσμοθετείται και επίσημα ως ανάχωμα στα ακριβά ενοίκια και τις υψηλές τιμές ακινήτων, ειδικά για ζευγάρια που σχεδιάζουν να αρχίσουν την κοινή τους ζωή» προσθέτει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι 4 δράσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται, ήδη, σε διαβούλευση http://www.opengov.gr/minlab/?p=5936 είναι:

«Πρώτον, με χαμηλότοκα ή άτοκα τραπεζικά δάνεια που συγχρηματοδοτεί κατά 3/4 το κράτος προς 10.000 συμπολίτες μας 25 έως 39 ετών. Χάρη στην κρατική συμμετοχή το επιτόκιο θα είναι σταθερά κατά 75% φθηνότερο από τα αντίστοιχα εμπορικά επιτόκια. Μια πολύ σημαντική βοήθεια ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ανοδικών επιτοκίων. Έτσι οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν για το δικό τους πλέον σπίτι μηνιαία δόση χαμηλότερη του ενοικίου που θα πλήρωναν για ένα αντίστοιχο διαμέρισμα.

Δεύτερον, με την “Κοινωνική Αντιπαροχή”. Την αξιοποίηση, δηλαδή, εκατοντάδων αδρανών ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία θα διατεθούν ως σύγχρονες κατοικίες με μικρό ρυθμισμένο μίσθωμα, σε 2.500 δικαιούχους ηλικίας 18 έως 39 ετών.

Επίσης, με την ενοικίαση από το κράτος κατοικιών που, στη συνέχεια, θα φιλοξενούν ευάλωτους νέους ή νέα ζευγάρια για 3 χρόνια.

Και, τέλος, η επιδότηση έως 10.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες κενών-δηλωμένων ως κλειστών διαμερισμάτων, έως 100 τ.μ. με στόχο να ανακαινιστούν και να διατεθούν, με ευνοϊκό ενοίκιο, σε νέους που αναζητούν κατοικία».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και προετοιμάζεται η εκκίνηση και για το ειδικό πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Εξοικονομώ για νέους» που επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικιών που ανήκουν σε νέους, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω παλαιότητας.

«Πέντε πρωτοβουλίες, μία ακόμη τολμηρή απάντηση της πολιτείας σε ένα πρόβλημα της εποχής» τονίζει και προσθέτει «η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στη νέα γενιά. Με σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια!».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πολίτες για την ακρίβεια: Η αλαζονεία της ΝΔ και τα καθυστερημένα μέτρα για το πετρέλαιο
Ο στόχος για πρωτιά έστω και με μία ψήφο, εξάλλου παραμένει, αν δεν ενισχύεται κιόλας, από τη στιγμή που κανένας άλλος συνδυασμός, χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Αλέξης Τσίπρας: Οι δέκα παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αιχμές για τα καρτέλ και τις τράπεζες
Πολιτική αλλαγή, άνοιγμα των αγορών και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Αιχμές για τις τράπεζες, εξαγγελίες για φόρους, χρέη και ενέργεια
Ο Αλέξης Τσίπρας 16
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 41