Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης για τον Γιώργο Λυγγερίδη: Η Ελλάδα με οδύνη υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού

Μητσοτάκης για τον Γιώργο Λυγγερίδη: Η Ελλάδα με οδύνη υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής» τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη. Ο 31χρονος αστυνομικός είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου. 

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Facebook.

Η τιμωρία των “δολοφόνων του Ρέντη”, τονίζει ο πρωθυπουργός, «είναι ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

«Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», καταλήγει το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.

Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.

Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις