Πολιτική

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Προσβάλλει τη γεωγραφία, την ιστορία και την κοινή λογική»

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου και ότι προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποτελεί θέμα αρχής για την Ελλάδα» τόνισε. «Μένουμε ψύχραιμοι στις προκλήσεις οπλισμένοι με την ισχύ του διεθνούς δικαίου και της αποφασιστικής αμυντικής μας ετοιμότητας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομόλογο του Μάρκ Ρούτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε ότι η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε επιθετική ρητορική «που αντιβαίνει διεθνή νομιμότητα και προσβάλλει την ιστορία, τη γεωγραφία και την κοινή λογική».

Στον αντίποδα, ανέδειξε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και παράδειγμα διπλωματίας και της προόδου στην περιοχή, κάνοντας ειδική αναφορά στις συμφωνίες για τη χάραξη ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο και την Ιταλία αλλά και τις αντίστοιχες προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Αλβανία.

«Η διττή προσέγγιση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σωστή. Τελικά να επιλέξουν οι ίδιοι οι γείτονες μας αν μπορούν και θέλουν να βαδίσουν στο δρόμο της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331