Πολιτική

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Προσβάλλει τη γεωγραφία, την ιστορία και την κοινή λογική»

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου και ότι προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποτελεί θέμα αρχής για την Ελλάδα» τόνισε. «Μένουμε ψύχραιμοι στις προκλήσεις οπλισμένοι με την ισχύ του διεθνούς δικαίου και της αποφασιστικής αμυντικής μας ετοιμότητας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομόλογο του Μάρκ Ρούτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε ότι η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε επιθετική ρητορική «που αντιβαίνει διεθνή νομιμότητα και προσβάλλει την ιστορία, τη γεωγραφία και την κοινή λογική».

Στον αντίποδα, ανέδειξε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και παράδειγμα διπλωματίας και της προόδου στην περιοχή, κάνοντας ειδική αναφορά στις συμφωνίες για τη χάραξη ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο και την Ιταλία αλλά και τις αντίστοιχες προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Αλβανία.

«Η διττή προσέγγιση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σωστή. Τελικά να επιλέξουν οι ίδιοι οι γείτονες μας αν μπορούν και θέλουν να βαδίσουν στο δρόμο της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Άρση ασυλίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης - «Προκύπτει έμμεσα το όνομά μου»
«Από τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν υφίσταται καμία ένδειξη τέλεσης οποιασδήποτε παράνομης πράξης εκ μέρους μου», αναφέρει σε δήλωσή του
Ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 35
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας