Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης για υπουργοποίηση Κασσελάκη: «Θα αστειεύεστε» – Απέκλεισε αποχώρηση από την πρωθυπουργία για ευρωπαϊκά αξιώματα

Μητσοτάκης για υπουργοποίηση Κασσελάκη: «Θα αστειεύεστε» – Απέκλεισε αποχώρηση από την πρωθυπουργία για ευρωπαϊκά αξιώματα

Για το αν ισχύουν τα σενάρια ότι θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα και μάλιστα μετά τις ευρωεκλογές, αν το συζητάει και αν είναι στις σκέψεις του ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε οριστικά την συζήτηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια, τα οποία δεν ξέρω ποιος τα τροφοδοτεί. Ίσως κάποιοι μη μπορώντας να με αντιμετωπίσουν πολιτικά να σκέφτονται κάποια έξοδο διά της «προαγωγής», προς τα πάνω».

Επανέλαβε όπως τόνισε αυτό το οποίο είχε πει και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: «ο ελληνικός λαός με εμπιστεύτηκε για να κυβερνήσω, να κυβερνήσουμε τη χώρα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμένα από το να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι η πρωθυπουργία ένα σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα. Είναι η πιο σημαντική δουλειά την οποία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Και δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα».

«Θα αστειεύεστε βέβαια», απάντησε επίσης ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για την συζήτηση το τελευταίο διάστημα ότι μπορεί να υπήρξε κάποια δική του πρόταση προς τον κ. Κασσελάκη να γίνει Υπουργός το 2019.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις