Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ανάδειξη του ταμείου ανάκαμψης στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αντρέι Πλένκοβιτς

«Ενόψει των ευρωεκλογών, θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να προβάλλουμε στους Ευρωπαίους πολίτες ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι χρησιμοποιούνται σωστά» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Αντρέι Πλένκοβιτς για την σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Κροατία όσον αφορά τη ζώνη Σένγκεν, το ευρώ και το γεγονός ότι η οικονομία της χώρας πηγαίνει ιδιαίτερα καλά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρωθυπουργέ, Αντρέι , καλωσόρισες και πάλι στην Αθήνα. Είχαμε την ευκαιρία σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο μιας πολύ εποικοδομητικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να ανταλλάξουμε απόψεις όσον αφορά την πρόοδο των προγραμμάτων μας στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Και πιστεύω ότι ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Επίσης, ενόψει των ευρωεκλογών, θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να προβάλλουμε στους ευρωπαίους πολίτες ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι χρησιμοποιούνται σωστά.

Έχουμε επίσης την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις εξαιρετικές διμερείς μας σχέσεις. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Κροατία όσον αφορά τη ζώνη Σένγκεν, το ευρώ και το γεγονός ότι η οικονομία σας πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Είναι πάντα χαρά μου να σας καλωσορίζω στην Αθήνα και εύχομαι να έχετε μια ωραία μέρα. Ο καιρός είναι πολύ ευχάριστος.

Αντρέι Πλένκοβιτς: Ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, αγαπητέ Κυριάκο. Χαιρετίζω όλη την αντιπροσωπεία σας. Είναι πράγματι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι για άλλη μια φορά στην Αθήνα και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο πλαίσιο τόσο της σημερινής μας συνάντησης όσο και του συνεδρίου, στο οποίο νομίζω ότι και οι δυο μας καταφέραμε να θέσουμε στο επίκεντρο τις δράσεις που έχουμε αναλάβει από κοινού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις οποίες ήμασταν πολύ σοβαροί και αφοσιωμένοι όσον αφορά την αξιοποίηση του NextGenerationEU ως ένα από τα πολύ σημαντικά εργαλεία που προορίζονταν για την τόνωση της οικονομίας μας μετά την πανδημία του Covid-19.
Και όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς, όσον αφορά στη χρηματοδότηση σε σχέση με το ΑΕΠ, στα έργα που υλοποιούνται, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κροατία, χώρες με φιλο-ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όχι μόνο αξιοποιούν πολύ καλά τους πόρους του NextGenerationEU αλλά αυτό έχει ουσιαστικό αποτύπωμα στις δημόσιες επενδύσεις και γενικότερα στην προσπάθεια για την ανάκαμψη από την κρίση.

Επίσης, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας σχετικά με την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν την περασμένη χρονιά, καθώς και την ένταξη στην ευρωζώνη. Πιστεύω ότι το NextGenerationEU αποδεικνύει πως χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά χρησιμοποιώντας κατάλληλα τους πόρους της ΕΕ με βάση τον εθνικό σχεδιασμό και αξιοποιώντας ταυτόχρονα και εθνικούς πόρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Μητσοτάκη για εθνική γραμμή εν μέσω πολέμου: Τα «πυρά» προς τον Σαμαρά και τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ
Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τους πολυεπίπεδους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, και την Ελλάδα, η κυβέρνηση «ποντάρει» στο αφήγημα της σταθερότητας και της ομαλότητας της χώρας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι πολεμικά drones κατευθύνονταν στην Ελλάδα – «Θέμα ημερών» να γίνουμε στόχος αντιποίνων
«Το Ιράν έχει πει ότι είναι στόχος αντιποίνων όλες οι βάσεις. Είναι θέμα ημερών και όσο εμπλεκόμαστε να γίνουν στόχοι. Οι βάσεις, όχι η Ελλάδα γίνονται στόχος αντιποίνων»
Δημήτρης Κουτσούμπας
122
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 5
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 13
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο