Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Μ. Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη

"Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και την αποχώρησή της από την Ευρώπη", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επισήμανε δε ότι η ΕΕ προσέρχεται στη διαπραγμάτευση για το Brexit ενωμένη και με καλή διάθεση να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

“Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι μια απλή υπόθεση.

Πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις που η Μεγάλη Βρετανία έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη. Ειδικά ως προς τα ταμεία συνοχής.

Αλλά φυσικά και να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν, εργάζονται και ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 70.000 Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι.

Τα ζητήματα των χερσαίων συνόρων της Μεγάλης Βρετανίας με την Ιρλανδία πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια ειδική περίπτωση. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να θέσει σε κίνδυνο τη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το ζήτημα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέρχεται σε αυτήν τη διαπραγμάτευση ενωμένη και με καλή διάθεση να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφόσον πρυτανεύσει η λογική.

Η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ένωση, μέσα από μια μακρά διαδικασία, που πρέπει, τελικά, να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η αποχώρηση, όμως, της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και την αποχώρησή της από την Ευρώπη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφήνα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη: «Η χώρα δεν χρειάζεται κατεψυγμένο διπολισμό»
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει εκείνος τον «άλλο πόλο» στο δίπολο με την κυβέρνηση, κάτι που επουδενί δεν προτίθενται να επιτρέψουν
O Nίκος Ανδρουλάκης
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεγάλο τεστ του Αλέξη Τσίπρα – Μεσαία τάξη, μισθωτοί, ακρίβεια και στέγη στην πρώτη γραμμή
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομία - Στόχος είναι ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφή κοινωνική στόχευση
Ο Αλέξης Τσίπρας 14
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
22
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 230