Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Η πανδημία καραδοκεί – Αν χρειαστεί θα αλλάξουμε στρατηγική

Μητσοτάκης: Η πανδημία καραδοκεί – Αν χρειαστεί θα αλλάξουμε στρατηγική

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με την παρουσία περισσοτέρων των 400 κομματικών στελεχών από όλη την Ελλάδα. Τήρησε δε το έθιμο της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας, με έναν διαφορετικό τρόπο, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πανδημίας.

«Διαχειριστήκαμε πολλαπλές κρίσεις με ικανοποιητικό αποτέλεσμα» δήλωσε κάνοντας λόγο για προσεκτικό και μετρημένο άνοιγμα και αξιολόγηση των δεδομένων ώστε όταν χρειάζεται να προσαρμόζεται η στρατηγική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπό κανονικές συνθήκες θα βρισκόμασταν στα γραφεία μας ή σε κάποιον άλλο μεγάλο χώρο, σε μια μαζική συγκέντρωση να κόβαμε την παραδοσιακή πίτα, να ανταλλάζαμε τις ευχές μας, να σας έσφιγγα το χέρι, να σας έλεγα από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχετε προσφέρει» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «Μόνο που αυτή – όπως γνωρίζετε – δεν είναι κανονικοί καιροί και αναγκαζόμαστε και εμείς ως κόμμα να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις των καιρών».

Τονίζοντας πως «κάθε κρίση και κάθε πρόβλημα γεννά και ευκαιρίες» αναφέρθηκε «στις μεγάλες δυνατότητες που τα εργαλεία διαδικτυακής επικοινωνίας μας έδωσαν, ως κόμμα, να ενισχύσουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε».

Εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίον έχουμε διαχειριστεί τα πράγματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις πολλαπλές κρίσεις τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε, από την κρίση στα σύνορά μας στον Έβρο, τις προκλήσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά τον COVID και τις οικονομικές επιπτώσεις νομίζω ότι ουδέποτε στην ιστορία της μεταπολίτευσης κλήθηκε Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τόσες μεγάλες προκλήσεις ταυτόχρονα. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό με σκληρή δουλειά, με επαγγελματισμό τα έχουμε βγάλει πέρα πολύ καλά και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση αλλά και η παράταξη πιστώνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας στήριξαν ή δεν μας στηρίζουν ένα βαθμό ικανοποίησης και κυρίως εμπιστοσύνης στις δυνατότητές του κράτους, της Κυβέρνησης, του κράτους συνολικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, ειδικά, σε στιγμές κρίσης».

«Ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις» είπε και αφού σημείωσε πως «η χώρα αντικειμενικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες» επισήμανε πως «ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή».

«Γι’ αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο» ανέφερε και προειδοποίησε ότι «ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».

Αναφορικά με τη στήριξη της κοινωνίας σημείωσε πως «σταθήκαμε κοντά στην κοινωνία και στους πιο ευάλωτους με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης είτε μιλάμε για στήριξη εισοδημάτων, είτε μιλάμε για στήριξη επιχειρήσεων, δεν διστάσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό την κοινωνία, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, αυτούς οι οποίοι είναι αποδεκτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Και για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε, πάντα, βάζοντας κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη».

Ως παράδειγμα έφερε τον μηχανισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής: «Όπως ξέρετε» είπε «έχει ανοίξει τώρα ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αλλά και εκεί θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είχαν αύξηση τζίρου, προφανώς, δεν χρήζουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές οι οποίες είτε είχαν σημαντική μείωση τζίρου είτε δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν καθόλου».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας ακόμα μία σειρά από δύσκολες προκλήσεις. Δυστυχώς το 2020 – λόγω της πανδημίας – ήταν το πρώτο έτος το οποίο δεν καταφέραμε να οργανώσουμε το Τακτικό μας Συνέδριο μέχρι τότε ήμασταν απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία είχα δώσει να κάνουμε ένα συνέδριο το χρόνο και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος του ‘21 θα ξανακάνουμε το Τακτικό μας Συνέδριο το οποίο προφανώς αυτή τη φορά θα έχει και έναν πιο πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς το 2021 είναι μία εμβληματική χρόνια για την χώρα μας»

Υπενθύμισε πάντως ότι εκτός της επετείου αυτής «συμπληρώνεται και μία ακόμα σημαντική επέτειος την οποία εμείς ως Νεοδημοκράτες έχουμε κάθε λόγο να την υπενθυμίζουμε, 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο πάντα η παράταξή μας και ο ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα το πιστώνεται, μία κομβική ημερομηνία και μία επιλογή η οποία προσδιόρισε ουσιαστικά το μέλλον της πατρίδας μας».

Δείτε τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη:  

Στεργίου – Κονταδάκης: Ο κομματικός οργανισμός δεν έχει πατήσει φρένο ούτε στιγμή

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μπορεί ο κορονοϊός να μας κρατάει μακριά αλλά με την τεχνολογία η επικοινωνία μας έχει γίνει συχνότερη και ποιοτικότερη. Ο κομματικός μας οργανισμός δεν έχει πατήσει φρένο ούτε στιγμή».

Ο Γραμματέας Οργανωτικού και οικοδεσπότης της εκδήλωσης Στέλιος Κονταδάκης στο χαιρετισμό του δήλωσε «Κόψαμε την ψηφιακή Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Γραμματείας Οργανωτικού παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες. Είμαστε κοντά από απόσταση, διατηρώντας ζωντανές και ενεργές τις κομματικές μας οργανώσεις».

Το παρόν στην ψηφιακή εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού έδωσαν, επίσης, ο Γενικός Δ/ντης του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο Δ/ντης Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός, η εκπρόσωπος τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, οι πρόεδροι ΔΕΕΠ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όλης της χώρας, καθώς επίσης και οι Τομεάρχες της Γραμματείας Οργανωτικού από όλη την Ελλάδα.

Το «ηλεκτρονικό» φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελορίζου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις