Πολιτική

Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συναντηθούν την άνοιξη – Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ελληνοτουρκικών επαφών

Μέσα στην άνοιξη θα συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με διπλωματικές πηγές να γνωστοποιούν την ατζέντα των ελληνοτουρκικών επαφών.

Μητσοτάκης και Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν τον Απρίλιο ή τον Μαίο ενώ στις 2 Φεβρουαρίου αναμένεται επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα δοθεί έμφαση στην τόνωση της θετικής ατζέντας. Ταυτοχρόνως επιχειρηματική ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε business forum με Τούρκους επιχειρηματίες και φορείς εξωστρέφειας και να προωθήσει περαιτέρω την οικονομική συνεργασία.

Στις 11 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής της ελληνικής πλευράς την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν που αναμένεται να προγραμματιστεί για τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Κομβική θα είναι ακόμη η συνάντηση των δύο ηγετών στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο. Όσον αφορά τις επόμενες επαφές του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, στις 6 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό Maria Angela Holguin Cuellar.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο κ. Γεραπετρίτης θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Οι δυο υπουργοί θα εγκαινιάσουν το στρατηγικό διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να πραγματοποιήσει επαφές την προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μετρήσιμη βελτίωση σε μισθούς και απασχόληση, ενώ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επεσήμανε ότι «δε θα κάνουμε το δικαστήριο στα τηλεοπτικά παράθυρα»
Παύλος Μαρινάκης
33
Μεταναστευτικό: Αυστηρότερες διαδικασίες με screening, ταχύτερη εξέταση αιτήσεων και στενότερη σύνδεση ασύλου – επιστροφών
Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου – Αιχμές Πλεύρη κατά ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς για τη στάση τους στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη
ΠΑΣΟΚ: Με ομιλία Ανδρουλάκη ανοίγει την Παρασκευή το 4ο Τακτικό Συνέδριο, παρεμβάσεις από Παπανδρέου και Βενιζέλο – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Το τριήμερο 27 έως 29 Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο θα κινηθεί σε άξονες προγράμματος, οργανωτικής ανασυγκρότησης και πολιτικής στρατηγικής, με παρεμβάσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου το Σάββατο και την εκλογή νέων οργάνων να κλείνει τις εργασίες
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα ενότητας από τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Να ξεχωρίζουμε τα σοβαρά ενός κόσμου που αλλάζει από τα μικρά του κομματικού μικρόκοσμου
Ο πρωθυπουργός, από το υπουργικό συμβούλιο, συνέδεσε τη διεθνή αστάθεια με την ανάγκη εσωτερικής συνοχής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει παρούσα σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα
Κυριάκος Μητσοτάκης