Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης και Σίσι τα είπαν μετά τη νέα τουρκική πρόκληση

Μητσοτάκης και Σίσι τα είπαν μετά τη νέα τουρκική πρόκληση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων (24.12.2019) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, που έγινε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών των χαρτών με τις διεκδικήσεις της Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με έμφαση στη Λιβύη.

Click4more “Βόμβα”! Οι χάρτες με όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις – Δεν αναγνωρίζεται η υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και του Καστελόριζου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαίωσαν την κοινή θεώρηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σε κρίσιμα θέματα και τονίστηκε η σημασία της στενής μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και του τετραμερούς σχήματος Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, στις 4 και 5 του μήνα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου θα συναντηθούν, στο πλαίσιο της τριμερούς. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η Γαλλία, η οποία άλλωστε δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός την Ουάσιγνκτον και θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Στις 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Παρίσι για να συναντήσει στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έναν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές Ελλάδας και Κύπρου έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις