Πολιτική

Μητσοτάκης: Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα “για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου”

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει το σώμα “για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου”.

Η ενημέρωση γίνεται με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, “για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη ‘συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως’ [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση”.

Η ανακοίνωση θα γίνει από τον πρωθυπουργό, την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 (10 πμ), στην ολομέλεια της Βουλής, με τους αρχηγούς των κομμάτων να διατυπώνουν τις απόψεις τους επί του περιεχομένου της ανακοίνωσης. Ακολουθούν απάντηση του πρωθυπουργού και δευτερολογίες των αρχηγών, ενώ η συνεδρίαση κλείνει με ολιγόλεπτη ομιλία του πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 43
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης