Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Κουτσούμπας: Ο διάλογος για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές το 2023

Μητσοτάκης – Κουτσούμπας: Ο διάλογος για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές το 2023

Η Ελλάδα μπήκε και επίσημα σε χρονιά εκλογών, και από την πρώτη κιόλας ημέρα του 2023, έχουν αρχίσει οι έντονες συζητήσεις για την ημερομηνία που θα διεξαχθούν. 

Σε “πηγαδάκι” που είχε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο δεύτερος τον ρώτησε αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν εκλογές.  Οι δυο τους βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ευχήθηκαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το νέο έτος. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εκλογές, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι “μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά“. Όταν ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε “πότε ακριβώς;”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε “μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε”.

Η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “η χθεσινή ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω”. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η επιλογή να έρθει η αύξηση έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα, αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε “από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις