Πολιτική

Μητσοτάκης με Καναδό Υπουργό Εξωτερικών για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Φρανσουά Φιλίπ Σαμπανί για την τουρκική προκλητικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, χώρας – μέλους του NATO, τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός και ο κ. Σαμπανί συζήτησαν και τις επενδύσεις καναδικών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Mitsotakis YPEXCanada

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, που ενισχύονται από την παρουσία της δυναμικής ελληνικής κοινότητας στον Καναδά, αλλά και την πολύ στενή συνεργασία των δύο πλευρών στον πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό τομέα.

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές ανέδειξαν το γεγονός ότι μεγάλες καναδικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν να στηρίξουν την αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική δραστηριότητα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κίνημα Δημοκρατίας με επίθεση κατά Κασσελάκη
«Είναι αδύνατον να συναινέσω με την ανοχή μου στην αλλαγή πορείας ενός Κινήματος που γεννήθηκε με κύριο σύνθημα τη Συμμετοχική Δημοκρατία και μεταλλάσσεται σε ένα αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα», αναφέρει
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης 11
Τα κόμματα στα οποία ποντάρει η ΝΔ για την επιστολική ψήφο και τις τρεις έδρες στους απόδημους στις εκλογές του 2027
Στην κυβέρνηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στη Διακομματική και ότι θα συγκεντρωθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα, 200 ψήφοι
Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Καμία διαδικασία νομιμοποίησης ατόμων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα
«Όποιος αυτή τη στιγμή είναι παράνομος, θα μείνει παράνομος, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψής του όπου βρεθεί, της φυλάκισής τους δύο με πέντε χρόνια και της επιστροφής του»
Θάνος Πλεύρης