Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης με πρωθυπουργό Σιγκαπούρης για «μεγάλες επενδύσεις στον Τουρισμό»

Μητσοτάκης με πρωθυπουργό Σιγκαπούρης για «μεγάλες επενδύσεις στον Τουρισμό»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης, τον Lee Hsien Loong. Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Συνδέσμου Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong, την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επένδυση του κρατικού fund GIC, στον ελληνικό Τουρισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, τέλος, ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας «εν μέσω πρωτόγνωρων κρίσεων» και στην έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Συνδέσμου Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις και με τους ομολόγους του, του Βιετνάμ και της Ταϊλάνδης, κ.κ. Pham Minh και Prayut Chan-o-cha, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και η επιθυμία για ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του Τουρισμού, της ενέργειας και των υποδομών.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, «φωτογραφίζοντας» την Τουρκία, τόνισε τη σημασία, που αποδίδουν οι δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και Βιετνάμ) στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και υπογράμμισε ότι ο δρόμος για τη διευθέτηση διαφορών είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, επισημοποιήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας αμοιβαίας απαλλαγής διπλωματικών διαβατηρίων από υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις