Πολιτική

Μητσοτάκης με πρωθυπουργό Σιγκαπούρης για «μεγάλες επενδύσεις στον Τουρισμό»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης, τον Lee Hsien Loong. Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Συνδέσμου Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong, την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επένδυση του κρατικού fund GIC, στον ελληνικό Τουρισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, τέλος, ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας «εν μέσω πρωτόγνωρων κρίσεων» και στην έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Συνδέσμου Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις και με τους ομολόγους του, του Βιετνάμ και της Ταϊλάνδης, κ.κ. Pham Minh και Prayut Chan-o-cha, αντίστοιχα.

MITSOTAKIS PRIME MINISTER SIGKAPOURIS GOVERMENT

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και η επιθυμία για ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του Τουρισμού, της ενέργειας και των υποδομών.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, «φωτογραφίζοντας» την Τουρκία, τόνισε τη σημασία, που αποδίδουν οι δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και Βιετνάμ) στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και υπογράμμισε ότι ο δρόμος για τη διευθέτηση διαφορών είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, επισημοποιήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας αμοιβαίας απαλλαγής διπλωματικών διαβατηρίων από υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 1
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1