Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μητσοτάκης μετά την Διάσκεψη στο Παρίσι για την Ουκρανία: Δεν υπάρχει ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης μετά την Διάσκεψη στο Παρίσι για την Ουκρανία: Δεν υπάρχει ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας, ένα ζήτημα το οποίο για την Ελλάδα δεν υφίσταται και πιστεύω δεν υφίσταται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομολόγων μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την Διάσκεψη που συγκάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την Ουκρανία. Αφορμή γι’ αυτή την δήλωση ήταν τα όσα είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την Διάσκεψη είπε: «Πιστεύω ότι επιβεβαιώσαμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην ρωσική εισβολή. Και νομίζω ότι καταλήξαμε σε ένα πλαίσιο το οποίο θα σας έλεγα ότι δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορεί αυτή η βοήθεια με πρακτικό τρόπο να έχει πιο ουσιαστικό και χρήσιμο αποτέλεσμα για την Ουκρανία».

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, επειδή άκουσα και διάφορα σχόλια από συναδέλφους ομολόγους μου για ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να συζητήθηκαν εντός της αίθουσας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας, ένα ζήτημα το οποίο για την Ελλάδα δεν υφίσταται και πιστεύω δεν υφίσταται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομολόγων μας».

Τόνισε ακόμα ότι «δεν υφίσταται θέμα ευρωπαϊκού στρατού και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει και από την ουσία της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν τη στιγμή την Ουκρανία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις