Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Μέτρα σε ισχύ μέχρι να χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας

Μητσοτάκης: Μέτρα σε ισχύ μέχρι να χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας

Μπορεί αύριο Παρασκευή (14.05.2021) η χώρα να βγαίνει, ύστερα από έξι μήνες, από το lockdown αλλά δεν αίρονται όλα τα μέτρα. Ούτε και αυτό θα γίνει άμεσα όπως προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Και ήταν σαφής και κατηγορηματικός για το πότε θα αρθούν όλα τα μέτρα του… lockdown: όταν «χτιστεί» το εθνικό τείχος ανοσίας.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα «είναι μία σημαντική μέρα για τη χώρα καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουν πίσω τον έλεγχο των ζωών τους, να κινηθεί η οικονομική και η κοινωνική ζωή».

Έσπευσε όμως να διαμηνύσει ότι «αυτό πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζοντας πια ότι είναι φορείς της νόσου μπορούν να αυτοπεριορίζονται. Και να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του COVID-19 με αυτόν τον τρόπο, αλλά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητων- μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας».

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν 

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις