Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Μπλίνκεν: Οι πρώτες εικόνες με τα μέτρα ασφαλείας πριν τη συνάντηση στα Χανιά

Μητσοτάκης – Μπλίνκεν: Οι πρώτες εικόνες με τα μέτρα ασφαλείας πριν τη συνάντηση στα Χανιά

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθούν στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Χανιά, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ήδη αυξημένα…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσουν μια σειρά από θέματα στα Χανιά και όλα είναι ήδη έτοιμα. Στις εικόνες έξω από το σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού, διακρίνονται άντρες από την Ασφάλεια που ήδη έχουν πραγματοποιήσει εξονυχιστικούς ελέγχους. Από το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα. Ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει στη Σούδα στις 17:30 το απόγευμα.

Από τις 16:00 το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι Έλληνες πολιτικοί που θα πάρουν μέρος στη συνάντηση τους οποίους υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται ήδη στα Χανιά.

Νωρίτερα, ο Άντονι Μπλίνκεν είδε στην Κωνσταντινούπολη τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Το μήνυμα που εκπέμπει η Αθήνα, με αποδέκτη την Τουρκία, είναι ότι η Ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση και αμυντική συνεργασία είναι αυτόνομη, δεν ετεροπροσδιορίζεται και ότι δεν μπορεί κανείς να υπαγορεύσει σε μια χώρα όπως οι Η.Π.Α., την πολιτική αμυντικών προμηθειών έναντι άλλων χωρών.

Κι αυτό, με φόντο και τις επιφυλάξεις που εκφράζουν ανώτατοι αξιωματούχοι του Κογκρέσου για την πώληση των F16 στην Τουρκία.

Επιπλέον η Αθήνα διαμηνύει ότι δεν μπορεί να συνδέονται τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας – ενός αξιόπιστου εταίρου των ΗΠΑ και συνεπούς συμμάχου με προσφορά στο ΝΑΤΟ, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές – με προγράμματα άλλων χωρών (βλέπε: Τουρκία).

Σημειώνεται ότι μετά την κατά ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα – Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις