Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικό στρατό δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κομματικό στρατό στο Δημόσιο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αναφορές των τελευταίων ημερών για ύποπτους διορισμούς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε πως η κυβέρνηση προβαίνει σε «χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο», κι ότι ιδρύει «αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους».

«Μόνον την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει καταστρατηγήσει τον αξιοκρατικό μηχανισμό εισόδου στο Δημόσιο, «χειραγωγώντας» το ΑΣΕΠ, ενώ η αξιολόγηση έχει «παγώσει».

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ακόμα ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία επιλογής νέων γραμματέων 4τούς θητείας στα υπουργεία, την οποία χθες το κόμμα του χαρακτήρισε απόπειρα «ναρκοθέτησης» του έργου της επόμενης κυβέρνησης.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί με φωτογραφικές προκηρύξεις να τοποθετήσει φίλους του σε κομβικές θέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
27