Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίσει “Ναι” στρώνει τον δρόμο για την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης

Είναι η βραδιά της ψήφου εμπιστοσύνης σε μια “κυβέρνηση κουρελού” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Για ευτελισμό της πολιτικής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης, και πρόσθεσε ότι θα είναι η βραδιά της ψήφου εμπιστοσύνης σε μία «κυβέρνηση κουρελού».

Δεν πρόκειται για συζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης, πρόκειται για την τελευταία πράξη μίας πολιτικής φαρσοκωμωδίας είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για έναν κοινοβουλευτικό ελιγμό του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τριπλό:

  • Να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμη στην εξουσία.
  • Να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Και να κρατηθεί στη ζωή -έστω και με πολιτικό αναπνευστήρα- το μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε το «αίσχος του αλληλοδανεισμού βουλευτών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκειμένου να διατηρηθούν πρόσκαιροι συχετισμοί» και τον «τραγέλαφο των ΑΝΕΛ» καθώς βουλευτές τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται προκειμένου να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ο Πάνος Καμμένος.

«Αναρωτιέμαι αν η κ. Κουντουρά, η κ. Παπακώστα, ο κ. Κόκκαλης θα σας είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν έμεναν υπουργοί;» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν ψηφίζουν τις Πρέσπες. Επίσης 4 από τους 6 βουλευτές που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν μπήκαν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους. Δύο είναι στην Κίνα και άλλοι δύο κάνουν τους κινέζους. Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Καταφέρατε το πρωτοφανές. Καταντήσατε την ελληνική Βουλή να θυμίζει την πρόσφατη εικόνα της Βουλής των Σκοπίων… Γιατί έτσι θα περάσει, κυρίες και κύριοι, η αποψινή βραδιά στην Ιστορία: Ως η βραδιά της ψήφου για μια κυβέρνηση-κουρελού».

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση να ξεχάσει τις διαδικασίες-εξπρές και τις κρυφές μεθοδεύσεις για να περάσει άρον άρον η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών της Βουλής που να παραποιούν τις πραγματικές δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε και την αποστροφή του περί πολιτικών γυρολόγων: «Είναι αλήθεια ότι πολλά κόμματα -και η Ν.Δ- το τελευταίο διάστημα, έχουμε δεχτεί την συνεργασία βουλευτών. Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ. Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Και όλοι τους βέβαια, θα δοκιμαστούν, ζητώντας την ψήφο των πολιτών… Εσείς κάνατε κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Προσφέρατε ακόμη και υπουργικές θέσεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την αντιπολίτευση… Αυτό και σας είπα ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Τσίπρα. Υπουργοποιείτε πολιτικό που σας αποκαλούσε ανοιχτά «θλιβερό» και «προκλητικά αμοραλιστή». Και συναγελάζεστε με άλλους που σας αποκαλούσαν “τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης”».

Ο κ. Μητοτσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την αναφορά του σε απειλές εναντίον βουλευτών: «.Ποιος είναι αυτός που μας ζητά και τα ρέστα; Εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα; Εσείς που χασκογελάγατε όταν προπηλάκιζαν βουλευτές μας; Εσείς που μιλούσατε για πουλημένους γερμανοτσολιάδες; Εσείς που τυπώνατε αφίσες των βουλευτών που ψήφισαν μνημόνια; Που συναντιόσασταν με τη Χρυσή Αυγή στα μονοπάτια της βίας και των τραμπουκισμών; Θα σας το πω, όπως σας αξίζει να το ακούσετε. Υπήρξατε ο πολιτικός καθοδηγητής όλων αυτών των συμπεριφορών».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το διακύβευμα της ψηφοφορίας: «Όποιος ψηφίζει σήμερα “Ναι”, εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια: Την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία… Όποιος ψηφίζει “Ναι”, ανοίγει το δρόμο στην δήθεν “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους γείτονες, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών… Και όποιος ψηφίζει “Ναι” γίνεται δεκανίκι ενός ανάπηρου συστήματος εξουσίας, που θέλει να σέρνει μαζί του και τη χώρα», επαναφέροντας το αίτημα του κόμματός του για εκλογές: «Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για πάει μπροστά η χώρα. Όσο συνεχίζεται ο σημερινός πολιτικός ζόφος η χώρα θα βυθίζεται. Εκλογές λοιπόν για να αναπνεύσει ο τόπος μας. Εκλογές για να πάρουν επιτέλους οι Έλληνες τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια τους».

Δείτε την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις