Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Πομπέο: Η κουβεντούλα για τον καιρό και τις μπλε γραβάτες – Video

Μητσοτάκης – Πομπέο: Η κουβεντούλα για τον καιρό και τις μπλε γραβάτες – Video
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θερμό ήταν το κλίμα κατά την υποδοχή του Μάικ Πομπέο στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί του Σαββάτου (05.10.2019).

Ο Πρωθυπουργός είχε μία χαλαρή συζήτηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στον προθάλαμο του Μαξίμου, μπροστά στις κάμερες.
Κατά την υποδοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ, οι δύο άνδρες φάνηκε από τις κινήσεις τους να συζητούν για τις ομοιόχρωμες μπλε γραβάτες τους πριν μπουν στον προθάλαμο, όπου βρίσκονταν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, και μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούστηκαν στις κάμερες να συζητούν για τον καιρό και το νέο μουσείο Γουλανδρή, που εγκαινίασε πρόσφατα ο πρωθυπουργός. Ο Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι η σύζυγός του που τον συνοδεύει έρχεται για 3η ή 4η φορά στη χώρα μας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης του συνέστησε να επισκεφθεί το μουσείο Γουλανδρή, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. «Είναι ένα πολύ όμορφο μουσείο με υπέροχη συλλογή. Είναι ένα πραγματικά όμορφο μουσείο», του είπε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πριν αρχίσουν οι συνομιλίες, χαμογελαστός κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα του Κάνσας, απ’ όπου κατάγεται λέγοντας πως «ευελπιστώ να τα πάμε καλά, διαφορετικά θα μου τα πουν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις