Πολιτική

Μητσοτάκης προς ΕΣΡ: Να μην προχωρήσει η αδειοδότηση καναλιών με τον νόμο Παππά

Να μην προχωρήσει η αδειοδότηση καναλιών με τον νόμο Παππά ζητά με επιστολή του προς το ΕΣΡ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην απαντητική επιστολή του κόμματος προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αναφέρει ότι η διαδικασία της αδειοδότησης δεν πρέπει να προχωρήσει με τον νόμο Παππά (4339/2015), καθώς εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

Ως συνέπεια, υπογραμμίζεται στην απαντητική επιστολή της ΝΔ την οποία υπογράφει ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχει η περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής. Η ΝΔ στην απαντητική της επιστολή προς το ΕΣΡ, επισυνάπτει πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Εξάλλου η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών «απειλείται» και από μια άλλη κατεύθυνση, καθώς τα μέλη του Συμβουλίου διαμαρτύρονται για μειώσεις στις απολαβές τους. Μάλιστα χθες, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8