Πολιτική

Μητσοτάκης: «Ψήνονται» συναντήσεις με Τραμπ και Ζάεφ στη Νέα Υόρκη

Πολλούς Ευρωπαίους και όχι μόνο ηγέτες θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Νέα Υόρκη όπου θα βρεθεί για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ανάμεσα σε αυτούς δεν αποκλείεται να είναι ο Ζόραν Ζάεφ και ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχει κανονιστεί συνάντηση με τον κ. Ζάεφ αλλά κάποια στιγμή θα γίνει» είχε απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή είχε ερωτηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

[read4more]

Δεν αποκλείεται λοιπόν αυτή η συνάντηση να γίνει πραγματικότητα πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Γιατί το ενδεχόμενο να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη Μητσοτάκης και Ζάεφ συζητείται, όπως συζητούνται κι άλλα ραντεβού που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανέφεραν στο newsit.gr κυβερνητικές πηγές.

Εκείνο που τόνιζαν, πάντως, είναι πως ακόμη δεν θεωρείται τίποτα «κλεισμένο», εκτός μόνο από το ραντεβού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα γίνει στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι υπόλοιπες συναντήσεις είναι υπό συζήτηση. Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, στην πρώτη τους συνάντηση και στη «σκιά» της δήλωσης Μητσοτάκη πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα είναι πολύ αυστηρή στην τήρησή της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να συναντήσει και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα έχει ραντεβού με πολλούς Ευρωπαίους κι άλλους ηγέτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης κατά του Διονύση Σαββόπουλου ακόμη και μετά τον θάνατο του σπουδαίου τραγουδοποιού: «Ρε ουστ που θα πηγαίναμε και στην κηδεία»
Ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ότι ο μεγάλος τραγουδοποιός τον είχε αποκαλέσει «αρκουδιάρη» στον ΣΚΑΪ το 2019
Παύλος Πολάκης 100
ΠΑΣΟΚ για «Ομάδα Αλήθειας»: Η κυβέρνηση της ΝΔ ας σταματήσει τον κατήφορο της τοξικότητας, στον οποίο τρέχει με σπασμένα φρένα
«Ως σύγχρονοι δωσίλογοι μοιράζουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, αναπαράγοντας την αδιανόητη και ανιστόρητη δήλωση Δρυμιώτη ότι «το να είσαι αριστερός, έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Καρανίκας: «Κάφροι» αυτοί που επιτέθηκαν στον Βορίδη – «Είσαι ο μόνος αριστερός που έκανε rebranding», λέει ο Γεωργιάδης
«Ιστορικά ως αριστερά και λαϊκό κίνημα ποτέ δεν επιτεθήκαμε (ούτε συμβολικά) σε οικογένεια. Ούτε θα το κάνουμε. Αριστεροί είμαστε και όχι κανίβαλοι, ναζιστές και φασίστες»
Νίκος Καρανίκας